Maksimalna cijena maski 120 dinara, po jednoj kupovini do 10 komada

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Za vrijeme vanrednog stanja maloprodajna cijena zaštitnih maski koje privrednim subjektima distribuira RFZO može biti najviše 120 dinara sa uračunatim PDV-om, a krajnji kupac po kupovini ih ne može kupiti više od 10.

zastitna maska 696x469

{module Oglas 2019 – U članku 1}

To je predviđeno Uredbom o ograničavanju maloprodajne cijene zaštitnih sredstava za vrijeme vanrednog stanja nastalog usled bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2, koju je jučer objavio Službeni glasnik.

Republički fond za zadravstveno osiguranje distribuira zaštitnu opremu – maske u cilju blagovremenog i ravnomernog snabdijevanja tržišta, a na osnovu zahteva, odnosno narudžbenice, pravnim licima koja se bave distribucijom isporučuje najmanje 500.000 maski.

“Pravna lica uz narudžbenicu – trebovanje dostavljaju spisak privrednih subjekata koji se bave maloprodajom zaštitnih sredstava za dalju prodaju traženih količina”, navodi se u Uredbi i dodaje da “Vlada posebnim aktom odobrava isporuku i određuje uslove isporuke zaštitnih sredstava pravnim licima”.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Maloprodajna cijena za zaštitna sredstva nabavljenih po ovoj Urebdi može maksimalno iznositi 120 dinara po komadu, sa uračunatim PDV-om, a privredni subjekti koji se bave maloprodajom zaštitnih sredstava za vreme vanrednog stanja po jednoj kupoprodaji mogu isporučiti fizičkom licu – krajnjem kupcu najviše 10 komada zaštitnih sredstava – maski.

Novčane kazne za nepoštovanje obaveza propisanih uredbom i pružanje neistinitih podatak su od 50.000 dinara do dva miliona dinara.

Izvor: Tanjug

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex