Mahmutović tužio lekare, demonstranta i pacijenta

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović podneo je nekoliko privatnih tužbi protiv lekara, građana, ali i pacijenta koji su javno govorili o dešavanjima u toj zdravstvenoj ustanovi u jeku epidemije kovida-19 i tražili njegovu smenu.

mahmutovic obracanje

{module Oglas 1 – 2020}

Prema nezvaničnim saznanjima radija Sto plus, Mahmutović je tužbe za povredu ugleda i časti podneo protiv nekoliko lekara, potpisnika peticije za njegovu smenu, a zbog njihovih stavova iznetih u medijima.

Privatnu tužbu Osnovnom sudu u Novom Pazaru predao je i protiv specijaliste oralne hirurgije Dina Mustafića koji je na društvenim mrežama objavio svoja iskustva o sedamnaestodnevnom lečenju od kovida-19 u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

Mustafić nam je u telefonskom razgovoru potvrdio da je primio Mahmutovićevu tužbu, ali nije želeo da je komentariše.

Jedan od građana koji nedeljama protestuju u krugu Opšte bolnice tražeći “istinu o broju obolelih i umrlih od kovida-19, kao i smenu Mahmutovića” Aladin Paučinac rekao nam je da je Mahmutović, do sada, protiv njega podneo dve tužbe.

{module Oglas 0 – 2020}

Obe tužbe su, istakao je Paučinac, zbog objava na Fejsbuku i to Mahmutovićeve fotografije i “mišljenja da je svojom nesposobnošću i nebrigom prouzrokovao manji genocid”.

“Čudan je osećaj, smatram da nije bilo razloga za tužbe. Ljudi su revoltirani, velika je nepravda učinjena i smatram da imamo pravo da kao građani protestujemo i izrazimo nezadovoljstvo, pa makar to bilo i teškim rečima. Surovo je da se na taj način udara na obične građane, znatno teže reči i uvrede se govore i za predsednika Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić pa oni ne reaguju kao Mahmutović”, rekao je Paučinac.

On je kazao da ga tužbe, vredne 300.000 dinara, neće pokolebati, već da će “obraćajući više pažnje na svoj rečnik” još jače nastaviti borbu za istinu o svim dešavanjima u Novom Pazaru od početka epidemije korona virusa i smenu odgovornih.

Mahmutović nije odgovorio na našu poruku i nije se oglašavao o ovim tužbama. 

(Radio stoplus)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker