Mahmutović – Nema samoizolacije, da je umeo da se čuva ne bi do toga ni došlo (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Novi Pazar je odolevao koronavirusu nekoliko nedelja. Odmah za prvim, usledili su, međutim, i novi slučajevi, a juče je na konferenciji za medije rečeno da je ovaj grad postao potencijalno žarište. Direktor bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović rekao je za RTS da očekuju veliki broj pozitivnih slučajeva koronavirusa.

fvbt54356

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Direktor opšte bolnice u Novom Pazaru dr Meho Mahmutović kaže da je trenutno 13 registrovanih slučajeva zaraženih koronavirusom, ali da očekuju još popriličan broj, zbog nepoštovanja mera Vlade.

Samoizolacija više ne dolazi u obzir, rekao je dr Mahmutović.

“Nema samoizolacije, da je umeo da se čuva ne bi do toga ni došlo, ideja je da sprečimo dalje širenje. Jedan zaraženi celu okolinu zarazi. Neke kolege su videle da su pacijente koji su pozitivni obilazile komšije i prijatelji”, naveo je dr Mahmutović.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Rekao je da su svi proveravani kontakti jednog pacijenta bili pozitivni, a da zabrinjava što ima i starijih sugrađana koji su se međusobno družili, igrali šah i domine, iako im je govoreno da ostanu u kućama.

Dr Mahmutović ističe da je ohrabrila podrška Ministarstva zdravlja i predsednika Aleksandra Vučića, koji će najverovatnije lično doneti pomoć – 10 respiratora i tri do pet transportnih respiratora

“Sistem je prilično dobro organizovan, zabrinjavajuć je bio nedostatak monitora i respiratora, pulsnih oksimetara, pokretni rendgen, ali sve to sutra stiže”, rekao je dr Mahmutović i poručio da spremno dočekuju veliki broj pacijenata.

Na testiranje je juče poslato 28 uzoraka, a danas će ih biti poslato između 25 i 30.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

“Svi sa lakšom kliničkom kliničkom slikom biće prebačeni u specijalne centre poput Sajma, a u narednom periodu ćemo od Novopazarske banje napraviti specijalnu bolnicu za Kovid-19 sa 240 postelja”, najavio je dr Mahmutović.

{vembed M=https://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2020/04/05/16491331/novi-pazar-050420.mp4}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker