Mahmutović: Letos bilo preko 20.000 zaraženih u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prema podacima Opšte bolnice Novi Pazar u ovom gradu u periodu tokom juna i jula bilo više od 20 000 zaraženih. Ovaj, do sada neizrečeni podatak, saopštio je dr Meho Mahmutović, vd direktor bolnice na sednici gradske skupštine, čiji je odbornik.

strjsrthstr

{module Oglas 1 – 2020}

Na sednici Skupštine Grada Novog Pazara, koja je trajala više od 30 sati, pored imenovanja novih direktora u institucijama, govorilo se i posledicama koronavirusa koje su zahvatile ovaj grad tokom juna i jula meseca, kada je prema zvaničnim podacima život izgubilo više od 150 građana Novog Pazara, a prema nekim drugim podacima, ovaj broj je i za duplo veći.

Dr Meho Mahmutović, direktor Opšte bolnice u ovom gradu tom prilikom je izneo novi podatak – da je u ovom gradu u periodu od dva meseca bilo više od 20 000 zaraženih.

Isti grad, ista bolest, isti doktori u prvom piku u Novom Pazaru imali smo ukupno 220 pacijenta, 76 hospitalizovanih i 126 onih koji su bili u privremenoj bolnici koji nisu imali simptome i jako smo dobro prošli. Drugi pik isti grad, ista bolesti, isti doktori i po našim procjenama između 10 i 20 hiljada bolesnih, od toga 1.800 hospitalizovanih i 134 koji su lečeni u kliničkim centrima u Kragujevcu i Beogradu”, rekao je Mahmutović.

On je potom ponovo po ko zna koji put optužio građane ovog grada da su odgovorni za toliki broj zaraženih kao i preminulih u periodu jun/jul kada je drugi pik koronavirusa zahvatio centar sandžačke regije.

{module Oglas 0 – 2020}

“Šta se desilo u drugom piku? Nema vanrednog stanja, ostalo je na pojedicima da li će da poštuju mere, a mi smo imali stuaciju da se veliki broj stanovnika i političikih organizcija podsmeva korni, da ona ne postoji, a za nas lekare tvrdili su da širimo paniku. E, ti što su pravili cirkus sa koronom, kad su videli šta je korona onda su počeli drugu priču”, naglasio je Mahmutović.

Širenje zaraze

On je naveo kako je došlo do širenja zaraze.

“Mi smo imali pune kafiće, svadbe, veselja. Jedna osoba na većem skupu može da zarazi 30 osoba, a tih 30 će dalje da zarazi 900 osoba, a ti tih 900 osoba će da zarazi svaki po 30 novih. E, to se nama desilo. Svi koji su bili bolesni su bili i pregledani. Mi pričamo vi nas napadate da širimo paniku”,  naglasio je Mahmutović u svom obraćanju.

Dr Admir Muratović odbornik Zukorlićeve stranke pravde i pomirenja takođe je govorio o ovoj temi i direktoru OB Novi Pazar dr Mehu Mahmutoviću.

On je u svom obraćanju sa skupštinske govornice rekao da se isključivo zbog tužbe koju je Mahmutović pokrenuo protiv lekara OB Novi Pazar neće koristiti odborničkim imnutitetom za tvrdnje koje je izneo, a rekao je da je Mahmutović organizovao cepanje umrlica i optužio direktora bilnice da je bio spreman da uradi sve kako bi sa sebe skinuo odgovornost “pred dolazak onih od koga vas je bilo najviše strah (ministra Lončara i premijerke Brnabić) čak ste i umrlice skdali, ja tvrdim da na osnovu događaja iz 2010. i ponašanja prema narodu na Hadžetu, da ste u ovom slučaju imali gasne komore spaljivali biste leševe samo da sakrijete istinu i vašu odgovornost”, rekao je Muratović.

{module Oglas 2 – 2020}

Muratović je komentarisao izlaganje direktora i ljudi iz stranke i koalicije kojoj Mahmutović pripada rekavši da tim izlaganjima nisu uspeli da ubede decu onih čiji su roditelji izgubili živote u bitci sa koronavirusom.

“Verujte, bilo je sasvim dovoljno, u ovom trenutku sasvim prihvatljivo, da oni koji su obavljali i obavljaju najvažnije funkcije da samo kažu da nisu imali dovoljno informacija o opasnosti o celoj situaciji i da iz objektivnih razloga nisu spremno dočekali izazov koji se stavio ispred njih”, navodi Muratović.

On istiće da nije iznenađen govorima, niti njihovim dužinama, niti sadržajem da se ne neki način neko poigrava sa surovom istinom, bilo da je to 156 ili 300 porodica koji su ostali bez svojih najmilijih, a “da mi nismo uspeli na adekvatan način da im pružimo pomoć kada im je to bilo najpotrebnije”.

“Ja verujem da i vi verujete da sa ovom večerašnjom argumentacijom niste ubedili ni decu umrlih Kačara ni porodicu Pljakić, ni porodicu Šemsović, niti brojne druge porodice. To što ćemo mi nešto ovde pričati, njima to ne znači ništa”, rekao je odbrnik Zukorlićeve SPP u skupštini grada Novog Pazara.

(Nova)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker