Lekar iz Novog Pazara spasao život dečaku: Prestao je da diše, lice mu je promenilo boju, pogled mu je bio izgubljen

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Lekar iz Srbije oživeo 15-godišnjeg Grka

migranti 1

MONDO, DANIJELA PAŠIĆ

{module Oglas 1 – 2020}

Fizijatar Fudbalskog kluba Novi Pazar Jasmin Džogović u nedelju je na graničnom prelazu Horgoš spasao život 15-godišnjem dečaku koji je sa porodicom putovao u Nemačku.

Džogović, koji je sanitetskim vozilom krenuo u Minhen da preuzme jednog pacijenta, naišao je na gužvu nekoliko stotina metara pre graničnog prelaza Horgoš.

Ispred saniteta je bio crni džip u kome su bili otac i sin iz Grčke. Dečak je spavao a pošto je kolona bila velika i nije se pomerala, zaspao je i otac.

“Kada je čuo sirenu saniteta, vozač džipa se probudio i video da sa njegovim detetom nešto nije u redu. Izašao je iz automobila i otvorio vrata pozadi gde je sedeo dečak. Ništa mi nije bilo čudno”, priča za Informer Džogović.

{module Oglas 0 – 2020}

Onda su ljudi odjednom počeli da mašu rukama i da nas dozivaju. To je bio signal da nešto nije u redu, dodao je Džogović koji je odmah istrčao iz saniteta.

Petnaestogodišnji momak je prestao da diše, lice je već počelo da menja boju a pogled mu je bio izgubljen. Džogović je reanimaciju počeo u automobilu, da bi onda izneli dečaka iz vozila.

“Pomoću specijalnih klešta dečaku smo izvadili jezik, koji je zapao ka ždrelu. Ali nije počeo odmah da diše. Porodica dečaka je stajala pored mene, bili su uspaničeni. Kukali su. Svi su čekali da se nešto dogodi. Teška slika. Pamtiću je do kraja svog života”, rekao je on.

Dečak se posle reanimacije povratio i prebačen je do Džogovićevim sanitetom do granice sa Mađarskom gde su ga preuzeli lekari.

Dečak se oporavlja a njegova porodica, koja godinama živi u Ofenbahu, tri dana je tragala za Džogovićem kako bi mu se zahvalili.

“Uradio sam ono što je bila moja obaveza, za to sam se školovao. Bogu hvala pa sam bio tu u prvo vreme. To je najbitnije”, rekao je Džogović.

(Mondo/Informer)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker