Kurtović: Pozivam Vladu Srbije da uputi hitnu pomoć u Sjenicu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prvi put nakon dvadeset godina jedna vlast u Sjenici da obiđe svoje stanovništvo. SPP predvođena novoizabranim predsjednikom Skupštine dr. Rejhanom Kurtovićem pružila je podršku Sjeničacima kojima je kiša uništila domove i sve što su imali, čak i za život.

IMG 20200815 172350 1

{module Oglas 1 – 2020}

Nevrijeme koje je pogodilo Sjenicu poplavilo je različite dijelove grada. Velika materijalna šteta pričinjena je u samom centru. Ono što je iznenadilo, bez obzira što još nije konstituisana vlast u Sjenici je da dosadašnji predsjednik Hazbo Mujović nije sazvao kriyni štab na čijem je čelu kako bi pomogli očajnom stanovništvu.

Pozivam Krizni štab Republike Srbije da pod hitno uputi svoje ekipe kako bi pomoglo grašanima ovdje na teritoriji Opštine Sjenica. Pozivam i trenutni krizni štab koji je i dalje u mandatu da izadju i pomognu našim ljudima da učinimo sve što je moguće da spasu svoje kuće. Pozivam Vladu Republike Srbije da nam uputi hitnu pomoć kako bi se pomoglo ovim ljudima i ublažile posljedice elementarne nepogode, kaže, između ostalog, dr. Rejhan Kurtović, novoizabrani predsjednik Skupštine.

1 5

{module Oglas 0 – 2020}

Predstavnici SPP-a za dvadeset godina prvi su najviši zvaničnici vlasti koji su obišli stanivništvo teško pogođeno nevremenom. Najveću štetu pretrpjela je šestočlana porodica Bajrović Sabihe u kojojoj inače samo ona radi.

Htjela bih se zahvaliti novom predsjedniku Skupštine Rejhanu Kurtoviću što je došao da nas obiđe u ovakvoj situaciji. U dvadeset godina nikad niko nije došao da nas obiđe. Prva kiša mi smo na udaru u centru, uvijek plavimo, nikad niko nije glave okrenuo ni da dođe ni da vidi, kađe Sabiha.

Njen jedanaestogodišnji sin od straha je pao u nesvijest a kroz prozor su ga izvukle komšije.

-Ja sam samo rekao da je voda ušla u kuću i poslije sam dizaoi stvari što sam mogao da spasim. Drva, daske, ogradu, kokoške su se podavile. Ja od toga živim, prodajem jaja i šta zaradim ostane meni.

Uništena je i po ko zna koji put kuća Mersida Džigala.

-Sve komplet, drva, zimnica, svake godine mi ovdje strepimo, ali ne može ušla je voda u kuću ljudima. Kad su most pravili, kad su podupirači ostali tad nas je poplavilo, tad je voda u sve kuće ušla i tad su nešto platili, drugo ništa. Nadam se da će ova nova vlast nešto da uradi i da napravi.

U kontejner bačene i vreće peleta, potpuno uništene od kiše, a kojeg su ljudi pripremili za zimu. Šteta ogromna i od nove vlasti žitelji Sjenice očekuju pomoć i podršku. (Sana)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex