Krivolov u Bijelom Polju: Ubili srnu, kožu bacili nasred puta

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U selu Gorice, udaljenom od Bijelog Polja oko 50 kilometara, pronađena je ubijena srna, koji su krivolovci odrali, a kožu bacilli nasred seoskog puta.

koza srna bp 696x469

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Milinko Kojović je ispričao da su ostatke ubijene srne pronašli mještani Milinko Grujičić i Miladin i Gorčilo Lojanica u zaseoku Sjenokos.

Grujičić je kazao da je bio užasan prizor vidjeti ostatke od srne.

“Zatekao sam kožu nasred puta, odnosno raskrsnice, tako da je bila vidljiva iz svih pravaca. Na metar odatle bili su bačeni papci. To je bio užasan prizor. Mi smo ovdje željni da vidimo zeca, a ne srnu. Kao da su je namjerno tu bacilli da provociraju nekog”, kazao je on.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Mještani pričaju da krivolovci dolaze svakog vikenda, pa i češće, da roštiljaju Goricama a da odlaze noću, vjerovatno zbog plijena iz krivolova i da je zbog svega taj pitomi kraj postao nesigurno mjesto za življenje.

Milinko Kojović je ispričao da su na njegovoj kolibi, koju ljeti koriste za stanovanje kada izdižu stoku u planinu, odvaljena i zapaljena ulazna vrata, te da su odvalili čak i patos i ložili.

“Na licu mjesta smo zatekli djelove najlona i selotejpa, koji su vjerovatno spakovali odranu srnu da ne bi krvarila u kolima”, rekao je on.

Sekretar lovačke organizacije Tufo Pućurica, kazao je da lovačka organizacija nije upoznata sa ovim slučajem.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Podsjećaju da je srna trajno zaštićena divljač i da će preduzeti sve zakonske mjere: “Formiraćemo komisiju za uviđaj koja će izaći na lice mjesta, izvršiti provjere ko je bio u tom rejonu, kao i policiju”. Napominju da sa tog rejona nije bilo žalbi građana.

Izvor: Vijesti.me

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker