Korona ušla u Centar za socijalni rad u Novom Pazaru i Dom za mentalno ometena lica u Tutinu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, prisustvo virusa COVID 19 potvrđeno je kod sedam korisnika i 32 zaposlena.

penzioneri penzije

{module Oglas 1 – 2020}

Prisustvo virusa do sada je potvrđeno u Gerontološkim centrima u Obrenovcu, Mataruškoj Banji, Rumi, Kragujevcu, Beogradu, Službi Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Zavodu za smeštaj odraslih lica ”Male pčelice”, Kragujevac, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina.

 

Takođe korona virus utvrđen je i u Centrima za socijalni rad u Vranju, Novom Pazaru, Beogradu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu, Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. ”Dečje srce”, u Beogradu i Domu za smeštaj odraslih i starijih ”Olga”, Kotež.

{module Oglas 0 – 2020}

Do sada se izlečilo 642 korisnika i 230 zaposlenih.

Dom za smeštaj odraslih i starijih ”Doživeti stotu”, Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih ”Stara pruga”, Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih ”Radost” u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo je donelo i rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih ”Nada”, u Beogradu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni kod kojih postoji ta opasnost ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

(Tanjug)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker