Kisić nagovestila policijski čas i za prvomajske praznike

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Mere za sledeći vikend, oko 1. maja, zavise od toka epidemije, kaže pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, a epidemiolog Darija Kisić Tepavčević nagovestila da će i tokom tog praznika na snazi biti policijski čas.

Tan2020 4 2 195958212 4

{module Oglas 1 – 2020}

Upitala je da li ima nekog među novinarima na pres konferenciji ko ne bi izašao sa svojom porodicom sledećeg vikenda, ako ne bi bilo policijskog časa.

 

Kako se niko nije javio, ona je zaključila:

“Onda mislim da vam je odgovor jasan, šta je preporuka svih nas za sledeći vikend”, rekla je Kisić Tepavčević.

“Mere zavise od toka epidemije, u kom pravcu idemo i na koji način ćemo se ponašati”, rekao je Gojković.

O tome će, kaže, Krizni štab razmatrati već u ponedeljak ili utorak, nakon čega će i javnost biti obaveštena, uz podsećanje da su sve mere uvek bile saopštavane dan – dva ranije, kako građani ne bi bili iznenađeni.

{module Oglas 0 – 2020}

Dok traje epidemija, ne bavimo se politikom

Gojković nije danas hteo da odgovori na pitanje treba li odložiti izbore koliko god je moguće, s obzirom da će virus trajati prilično dugo, te podsetio na stav predsednika i vlade da se nadležni ne bave politikom, dok traje epidemija virusom korona.

Demokratija je, kaže Gojković, osnovana u staroj Atini, a kada je država bila u opasnosti, prestajali su svi politički sukobi, a vodilo se računa o interesima države.

“To je politika predsednika i vlade. Dokle god imamo ovakvu situaciju, o politici ne razgovaramo. Biće prostora i vremena da se vratimo u političku arenu i da razgovaramo na način kakav je uobičajen u političkim sistemima Evrope i sveta”, rekao je Gojković.

Tako je odgovorio na pitanje novinara zar ne treba odložiti izbore koliko god je moguće, budući da su prognoze epidemiologa da će virus trajati prilično dugo, uz očekivanje da će “političari želeti izbore što pre, kako bi preuzeli zasluge za visoku stopu preživelih”.

Gojković je rekao da je “stav predsednika Vučića jasan, da se, dok je država ugrožena, niko od nas ne bavi politikom”.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.