KAD ĆE BITI MINI RASPUST – Evo od kad do kad đaci u Srbiji NEĆE IĆI U ŠKOLU

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Umesto četiri praznična dana koja “padaju” od 11. do 15. novembra, đaci u Srbiji po svemu sudeći, odmaraće se celu sedmicu. Mini-raspust koji nije bio u planu po školskom kalendaru, ali je zbog pogoršane epidemiološke situacije moguć, trebalo bi da počne 8. novembra i završi se 15. novembra.

O ovoj mogućnosti razgovaralo se, kako je pisao Blic, juče na sastanku Tima za škole i epidemiologa, a konačna odluka biće doneta na sednici Kriznog štaba.

Takođe, jedna od opcija je i da se pomeri zimski raspust, koji je ove godine planiran za 31. decembar, pa bi počeo već sredinom decembra.

– Sve opcije su u igri, a odluke donosi Krizni štab. Tim za škole nema tu nadležnost i on odlučuje o načinu sprovođenja nastave na sedmičnom nivou – kažu za “Novosti” u Ministarstvu prosvete.

Dr Predrag Kon, član Kriznog štaba koji je juče bio na sastanku Tima za škole, kazao je d je novembarski raspust u razmatranjuu, ali da ništa nije odlučeno.

– Sve tek treba da se raspravi na Kriznom štabu, a sastanak očekujemo sledeće nedelje – istakao jee Kon.

On je naglasio da je razgovarao sa ministrima prosvete i zdravlja Brankom Ružićem i Zlatiborom lončarom, te da su se saglasili da bez striktnijih mera u celoj populaciji nema efekta.

– Tek u tom trenutku ima smisla zatvarati i škole – naglasio je Kon.

Epidemiolog je istakao da bi model nastave sledeće nedelje trebalo da bude sproveden kao i do sada – zavisno od epidemiološke situacije.

– Tim za škole preporučio je da se što duže održi neposredna nastava, a ta preporuka biće upućena Kriznom štabu – kažu u Ministarstvu prosvete.

I epidemiolog Branislav Tiodorović istakao je da je na ranijim sastancima bilo reči o “malom raspustu” u vreme praznika.

– Predlozi su da to bude jedna cela nedelja, i pre i posle praznika imamo vikend, ukupno, to je skoro 9 dana. Kada će tačno biti, tek treba da vidimo, jer moramo da poštujemo i ono što će reći prosvetni radnici, sindikati i roditelji – naveo je Tiodorović.

On je istakao da, ipak, postoji dogovor da se škola očuva, jer deca najviše gube ako su isključivo na onlajn nastavi.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker