JOŠ NISTE DOBILI 100 EVRA? To što ste se prijavili među prvima ne znači i da prvi dobijate novac

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

To što se prijavili za 100 evra državne pomoći prvi dan kada je to bilo moguće, ne znači i da prvi treba da dobjete novac. Redosled isplate ne zavisi, naime, od dana kada ste podneli prijavu za novčanu pomoć, već od toga u kojoj banci ste prijavili račun.

ASDEFRGFTHZJHGFDS

{module Oglas 2 – 2020}

Mnogi građani očekivali su juče uplatu od 11. 759 dinara s obzirom na to da su se prijavili 15. maja kada je i omogućena prijava. Uplati od 100 evra nadali su se i oni koji su se prijavili dan ranije, a dešavalo se i sasvim suprotno. Juče je, naime, novac legao i na račune građana koji se nisu prijavili u prvih nekoliko dana.

Redosled isplate zavisi od banke u kojoj imate račun. Ministarstvo finansija, praktično, donosi odluku o bankama na koje će danas, sutra ili neki drugi dan uplatiti novac. Danas, recimo, može da ide uplata na račune u banci koju su građani najčešće prijavljiIvali, sutra na neku drugu…

Provera statusa

{module Oglas 1 – 2020}

Isplata 100 evra pomoći države za one koji su se prijavili je počela je juče, a oni koji su se prijavili, a nisu obavešteni od banke da im je uplata legla na račun, u dva koraka mogu da provere da li je novac uplaćen.

Prvo, potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/.

{module Oglas 0 – 2020}

Na ovom sajtu postoji opcija “Provera statusa prijave”. Više detalja možete pročitati na sledećem LINKU.

Rok za prijavu je 5. jun, a rok za isplatu 7. jun.

Jedno od čestih pitanja građana je i da li sredstva sa namenskog računa moraju da se podignu u gotovini na šalteru banke ili mogu direktno da se preusmere na neka plaćanja.

“Sredstva sa namenskog računa se, uz ličnu kartu, podižu u gotovini. Nakon što sredstva budu podignuta, namenski račun, koji je otvoren samo u tu svrhu, biće ugašen. Ipak, državljanin nije ograničen, te može da u ugovornom odnosu sa bankom definiše i dodatne usluge koje bi koristio kod konkretne banke, a koje bi se odnosile na navedena sredstva”, navodi se u zvaničnom objašnjenju. (Blic)

 

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.