Još jedno uvakufljenje u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U utorak, 09.06.2020. godine, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftija dr. Mevlud ef. Dudić u pratnji delegacije Islamske zajednice i vakifa obišao je parcelu u naselju Mur, koju je Smako Tutić sa svojom porodicom odlučio da uvakufi za potrebe izgradnje džamije i pratećih sadržaja u ovom naselju.

img 20200609 wa00003190581633065315834

{module Oglas 2 – 2020}
Delegaciju Mešihata i vakifa su na vakufskoj parceli, površine 6 ari (600 m2) dočekali mještani ovoga naselja, koji nisu skrivali svoje oduševljenje zbog radosne vijesti o uvakufljenju i izrazili odlučnost i spremnost da se što prije otpočnu pripremni radovi za izgradnju džamije, kojom će ukrasiti svoje naselje i grad Novi Pazar, te dobiti priliku da u njoj svoja srca napajaju sa čistog vrela islama.

{module Oglas 1 – 2020}

U svom obraćanju muftija Dudić je naglasio da je ovim uvakufljenjem Islamska zajednica postala bogatija, a Novopazarski medžlis dobio priliku za izgradnju još jedne, 66. džamije na svom području, zahvalivši vakifima na pokazanoj svijesti da svoj imetak ulože na najbolji način, pomažući podizanje Allahove kuće na Zemlji. Nakon toga proučena je dova.
Molimo Allaha dž.š. da vakifa Smaka Tutića i njegovu porodicu obilato nagradi iz riznica Svoje milosti, ukabuli njihovo dobro djelo, te da nagradi sve one koji su doprinijeli da se ovo uvakufljenje realizira, kao i da pomogne da sa ove vakufske parcele što prije zasija svjetlo Allahove kuće.

 {module Oglas 0 – 2020}

(Mesihat)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.