JOŠ DVE OSOBE PREMINULE U NOVOM PAZARU – Vojska postavila poljsku bolnicu, stižu lekari iz Niša, Novog Sada i Beograda

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U prethodna 24 časa u Opštoj bolnici u Novom Pazaru preminule su dve osobe, primljeno je 13 novih pacijenata, pa je tako sada u regionalnoj bolnici koja od juče zbrinjava i pacijente iz Sjenice i Tutina, ukupno 209 hospitalizovanih.

fghr778

{module Oglas 1 – 2020}

U respiratornoj jedinici nalazi se 10 pacijenata, od kojih je troje na respiratoru, a od danas radi i respiratorna jedinica sa 28 respiratora.

S obzirom da su ginekologija i jedan deo hirurgije ostavljene kao zelene zone, bolnica u Novom Pazaru ima oko 260 postelja za kovid pacijente, što znači da su im kapaciteti skoro popunjeni.

Velika pomoć za Novi Pazar je formiranje poljske bolnice što čini Vojska Srbije, koja u osam šatora ima 110 kreveta sa proširenjem do 170, kao i 45 vojnih lekara i medicinskih tehničara i sestara.

Kako je ispričao prvi čovek bolnice Mirsad Đerlek na konferenciji za medije, može se reći da se i po brojkama vidi da se situacija u Pazaru, pa i Sjenici i Tutinu polako stabilizuje.

– Daleko smo od dobrog stanja, ali izašli smo iz mračnog perioda kada su nam ljudi umirali u krugu bolnice – dodao je Đerlek.

{module Oglas 0 – 2020}

S obzirom da i epidemiolozi najavljuju da se sledećih sedam dana očekuje najveći pik, Đerlek kaže da ih očekuje borba u tom periodu i da bi odlično bilo ako bi stanje bilo kao što je danas.

General Uglješa Jovičić je ispričao da su došli vojni medicinski radnici iz Niša, Novog Sada, Beograda i drugih gradova Srbije, a da su u skladu sa potrebama formirali stručni tim – epidemiolozi, internisti, infektolozi.

Takođe, prema njegovim rečima, poljska bolnica će u potpunosti biti montirana u toku danšnjeg dana i spremna za prihvat pacijenata.

Načelnik VMA Miroslav Vukosavljević, navodeći da je stigao u Pazar juče, kazao je da se od sinoć, a još više od jutros vidi da se situacija u Novom Pazaru polako stabilizuje i ide na bolje. (Blic)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker