JEDAN DEO SNIMKA KRIJE JEDINU ISTINU O MATEJU – Najveća misterija je “plutajući objekat u Savi”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nekoliko dana nakon što je nestao Matej Periš (27) u javnosti se pojavio snimak koji pokazuje navodno kretanje ovog Splićanina, a policija je, da bi otklonila sve nedoumice objavila svoj zvaničan video.

MUP-ova rekonstrukcija rešila je mnoge misterije vezane za kretanje nestalog Splićanina kobne noći, ali ono što je ostalo da “lebdi” nad ovim slučajem je sam kraj snimka, a to je – “plivajući objekat u reci”.

Ustanovljeno je da je “ljubičasti” snimak nastao mobilnim telefonom, za razliku od svih drugih, koji su skinuti sa nadzornih kamera.

Postavlja se pitanje, ko je to snimao, zašto se ne ispita osoba koja je to snimila telefonom, šta je to u reci?

Ono što je ustanovljeno je da je snimak autentičan i da je nastao te noći.

– Lociranjem Matejevog telefona i baznih stanica, indikativno je kretanje jednog objekta u Savi. Vreme i trasa kretanja objekta u reci se poklapa sa kretanjem Matejevog telefona. Napominjem vreme i mesto se poklapaju sa Matejem. Pregledan je sav video-nadzor i sa novobeogradske strane, kao i sav video-nadzor ka Pančevačkom mostu, ali Matej nije uočen. Istraga MUP Srbije proširena je na Pančevo, Smederevo i Požarevac – rečeno je u našem MUP-u.

Na snimku koji je objavila naša policija prikazan je kadar ka Ušću Save u Dunav. Na njemu se vidi isto što i na “ljubičastom” da neko – ili nešto – pliva niz Savu ka Ušću. I ovde se vreme i mesto snimka poklapaju sa kretanjem Matejevog mobilnog telefona.

Načelnik kriminalističke policije u Hrvatskoj Antonio Gerovac je takođe potvrdio da je snimak kako se nešto kreće u vodi autentičan, te da je nastao te noći, ali da se ne zna šta je na njemu.

– Snimak iz vode je autentičan, ali ne bih ulazio u to da li to neko pliva ili je to neki predmet, utvrdiće dalja istraga. Srpske kolege otišle su toliko daleko da su kontaktirale i proizvođača mobilnog. S mobilnim možemo pomoći, to vam ne smem reći, ali deo mobilnog ćemo obrađivati i podatke dostaviti srpskoj policiji – rekao je on.

Međutim, pregledom svog raspoloživog video nadzora sa novobeogradske strane Save, kao i video nadzora ka Pančevačkom mostu, Matej Periš nije uočen.

To je za policiju jedna od indicija zašto pretražuju priobalje Save i Dunava. Potraga i dalje traje – ne samo u vodotokovima nego i u širem rejonu Beograda.

Radi se na obe reke, na Savi u Dunavu. Obaveštene su i kolege iz drugih uprava i svaka informacija do koje oni dođu ili mi se proverava i deli bez obzira koliko ona bila čudna – rekao je on i dodao da su kamere zabeležile kako Periš odlazi do reke, a to vreme se poklapa i sa baznim stanicama, koje su baš u to vreme uhvatile signal Matejevog telefona.

Podsetimo, Matej Periš nestao je u noći između 30. i 31. decembra kada je, u majici kratkih rukava, u žurbi, istrčao iz kluba “Gotik” u kom je bio sa prijateljima. Mladić je prvo istrčao na ulicu i pokušao da zaustavi taksi, međutim u tome nije uspeo jer je vozilo već bilo zauzeto. Potom je nastavio da trči dalje Travničkom ulicom.

Prema jednoj sumnji, jer se na sigurnosnim kamerama dotle beleži njegovo kretanje, Splićanin potom ušao u vodu kod restorana “Savanova”. Iz kojih razloga i dalje nije jasno, kao što ni zvanično nije potvrđeno da je to on u vodi. (Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker