“IZVINITE ŠTO SAM VAM UPAO U KUĆU, DRUGOVI SU MI SE PODAVILI” – Potresna ispovijest žene u čijoj je kući Mane tražio spas: “Bio je juče da traži prijatelje, rekao je da će doći da vrati jorgan…”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

– Kada me je video rekao mi je: “Izvinite što sam vam upao u kuću”. – ovim rečima za “Blic” započinje svoju ispovest Jasmina M. žena u čiju kuću je u subotu kasno uveče ušao Mane K. muškarac koji je uspeo da se spasi sa čamca koji je potonuo preko puta Ada Huje a na kojem su se nalazila četvorica prijatelja.

Prema njenim rečima, Mane je uspeo da uđe u kuću a da to niko ne čuje.

– Bilo je oko 21.45 sati a ja sam na prvom spratu gledala televiziju, bila su mi uključena dva televizora i pojačana. Dok su bile reklame, pomislila sam da odem gore na sprat više kod sina i snaje da vidim šta mi unuci rade. Otišla sam gore, bila sam možda 10 do 15 minuta kada sam krenula da silazim na stepenice i videla otvorena ulazna vrata. Pomislila sam da sam ih ili ja ostavila otvorena ili da mi je drugi, stariji unuk došao – navodi Jasmina M.

Potom je, prema njenim rečima, počela da doziva svog unuka, međutim, kada je krenula da skroz otvori vrata videla je muškarca kako stoji pokriven jorganom.

– Kada sam to videla mislila sam da sanjam, da to nije istina. Pokušavala sam da shvatim šta se dešava, da li je to uopšte stvarno – objašnjava ona za “Blic”.

Jasmina objašnjava da ju je tada obuzeo strah te da je iz sveg glasa počela da viče.

– Ko si ti, ko si, šta radiš to, kako si ušao unutra. Od straha sam mu postavljala ta pitanja, međutim, on me je samo gledao i ćutao. U jednom trenutku i jedva izgovorio “Policija”, međutim, meni tada nije bilo jasno šta priča – navodi ona.

Trenutak straha

Naša sagovornica objašnjava da se iz straha povlačila korak po korak unazad kako bi otišla na sprat iznad i pozvala sina.

– Stigla sam do stepenica a on je samo izustio: “Ne!”, valjda je pomislio da bežim – objašnjava ona.

Jasmina je za “Blic” ispričala da se potom popela uz stepenice do sina gde je počela da viče da je neki čovek ušao u kuću.

– Sin je strčao do dole, ja sam jurila za njim plašila sam se da ga ne udari. On je čak i tada samo ćutao, makar da nam je rekao bilo šta, da je uplašen, da se nešto desilo, da se prevrnuo čamac da znamo kako da reagujemo, ovako od straha je samo ćutao – ispričala nam je Jasmina.

Prema njenim rečima, ona je sa njega skinula jorgan, unela ga u dnevni boravak kako bi bacila navlaku, a njen sin je Maneta isterao pred kapiju.

– Dok sam to radila videla sam da su stepenice mokre, dva duksa su bila skroz mokra i od trave i tu je stajala neka drvena motka. Shvatila sam da je bio u vodi – objašnjava ona.

“Podavili su se”

Jasmina navodi da je za to vreme njen sin stajao pred kapijom sa Manetom i zvao policiju i Hitnu pomoć.

– Na ulici je rekao “Podavili su se” i sada nismo znali da li da mu verujemo ili ne – navodi ona.

Prema njenim rečima, policija je brzo došla, a Mane je bio obučen dole u radnom odelu, a gore su mu oni dali jaknu da se ugreje. Rekao im je da mu je hladno i nije prestajao da se trese.

– Doneli smo mu i ćebe i jorgan da se zgreje, skuvali i čaj. Tek tada je počeo da priča. Policija ga je pitala kako se zove, proverila mu ime i prezime, potom je proverila i podatke koje je dao za svoje prijatelje – navodi ona.

Prema njenim rečima, ona se odatle sklonila i otišla kod unuka, a kada je dole sišla Mane joj se izvinio.

– Kada me je video, rekao mi je: “Izvinite što sam vam upao u kuću”, hteo je i da skine ćebe koje smo mu dali, ali doktorka je rekla da to ne radi – navodi naša sagovornica.

Traži prijatelje

Ona navodi da je Mane navodno juče bio na nasipu i da je tražio svoje prijatelje.

– Rekao je mom sinu da će doći da vrati jorgan. Ma kakav jorgan, ne treba mi. Rekli su mi da je i dalje skroz izgubljen – završava ona.

Inače, “Blic” je ekskluzivno objavio snimak na kojem se vidi Mane K. kako razgovara sa Jasmininim sinom.

Na snimku je Mane u maskirnoj jakni i pretpostavlja se da je snimljen samo nekoliko trenutaka nakon što je uspeo da se dokopa obale.

– Šta ti se desilo, ispričaj – čuje se glas muškarca koji snima.

– Bili smo gore izviše Višnjice i sedeli, pili… Krenemo kući za Beograd, prekrije nas talas i okrene nas. Nas trojica, samo sam ja došao plivajući dovde. Ne daj Bože – jedva je uspeo da izgovori Mane K. koji je ubrzo nakon toga odvezen kolima Hitne pomoći.

Nesreća

Podsetimo, Mane K. (37) jedini je uspeo da ispliva na obalu nakon što se sinoć na Dunavu prevrnuo čamac usled jake košave i talasa.

Podsetimo, Mane K. (37) jedini je uspeo da ispliva na obalu nakon što se u subotu na Dunavu prevrnuo čamac usled jake košave i talasa.

On je prema rečima očevidaca, bio izgreban i blatnjav kada se dokopao obližnjeg šiblja i zatražio pomoć, dok se za njegovim prijateljima Milošem Markovićem (37), Nenadom Trivkovićem (38) i Milanom Nikolićem idalje traga.

– Isplivao je i izašao i reke u visini Krnjače na levoj obali Dunava. Tumarao je kroz šiblje preko nasipa, video svetlost kuća, došao do prvih kuća, izgreban, blatnjav i prijavio nesreću – kaže očevidac.

(Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex