Između Turske i Srbije moći će se samo s ličnom kartom

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ministarica trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić izjavila je da je prihvaćen prijedlog turskog ministra kulture i turizma Mehmeta Nurija Ersoja da se građanima Srbije i Turske omogući da u Tursku, odnosno Srbiju ulaze samo s ličnom kartom.

“Prijedlog je veoma dobro prihvaćen i na tome ćemo raditi u narednom periodu”, rekla je Matićeva novinarima nakon sastanka s Ersojem u Beogradu.

Ona je navela da je podršku tom prijedlogu dao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Sada ćemo sa nadležnim institucijama, prije svega Ministarstvom vanjskih poslova, ali i Ministarstvom unutrašnjih poslova raditi na realizaciji ove ideje”, rekla je Matićeva prenose mediji u Srbiji.

Ona je navela da je u prvih pet mjeseci ove godine za 49 posto veći broj turista iz Turske u Srbiji, u odnosu na prošlu godinu, kao i da sada borave duže, u prosjeku šest dana.

Matićeva je rekla da turski turisti posjećuju velike gradove Beograd, Novi Sad i Niš, ali i Zlatibor, Kopaonik, Novi Pazar, ali i sve turističke lokacije koje se nalaze na putu do Novog Pazara.

Turski ministar Mehmet Nuri Ersoj ocijenio je da će, kada bude omogućeno putovanje samo s ličnom kartom, vazdušni saobraćaj između dvije zemlje postati intenzivniji.

On je istakao da će se na tome ubrzano raditi.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker