Iz Njemačke doputovao sa snajperom u prtljagu, sva oprema košta 4.000 eura

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Protiv njega je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom do kada će sporna roba biti zadržana

Snajper, digitalni uređaj za osmatranje i termovizijska kamera otkriveni su u prtljagu putnika iz Dortmunda koji je stigao na niški aerodrom “Konstantin Veliki”.

Ovaj četrdesetsedmogodišnji državljanin Srbije je prije ukrcavanja u avion u Dortmundu sa ovom opremom u torbama morao da prođe sve aerodromske, policijske i carinske kontrole, saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

Putnik je zaustavljen u zelenom kontrolnom prolazu, namijenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje i tom prilikom je na uobičajeno pitanje carinika odgovorio da, osim ličnog prtljaga, nema ništa što bi trebalo prijaviti.

Detaljnim pregledom, ispod ličnih stvari, pronađeno je nekoliko kutija u kojima se nalazio nov snajper Nobleks rifle skop 3-18X56 NZ6, digitalni uređaj za osmatranje forvard FN455 s pripadajućom opremom i termovizijska kamera Pulsar XQ38, čija je ukupna vrijednost, na osnovu pronađenih računa, procijenjena na oko 4.000 eura.

Nakon otkrivanja neprijavljene robe, koja je uz to i na režimu dozvola, putnik je rekao da je lovac i da nije znao da je trebalo da je prijavi.

Protiv njega je pokrenut prekršajni postupak pred nadležnim sudom do kada će sporna roba biti zadržana.

Državljani Srbije su u obavezi da prilikom ulaska u Srbiju prijave svu robu kupljenu u inostranstvu, čija vrijednost premašuje 100 evra, a kada je riječ o opremi i dijelovima lovačkog, sportskog ili vojnog naoružanja, neophodno je da se uz robu prilože i dozvole nadležnih ministarstava.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker