Iz BiH nova donacija za Novi Pazar

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Preko Humanitarnog društva” Merhamet“ iz Travnika, predstavnici Udruženja  građana poreklom iz Sandžaka u Bosni i Hercegovini uručiće novopazarskoj Opštoj bolnici pomoć koja se sastoji iz medicinske opreme.

bih donacija 06.08full

{module Oglas 1 – 2020}

Ova donacija, samo je jedan u nizu različitih oblika pomoći Novopazarcima u periodu suočavanja sa pandemijom virusa Covid 19, a delegaciju je ovim povodom ugostio gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

”U saradnji sa Humanitarnim društvom “Merhamet” realizovali smo određene aktivnosti kako bi iskazali solidarnost i uključili se u podršku narodu Sandžaka, u borbi sa  opakom bolešću. Htjeli smo da pokažemo da su naši mostovi čvrsti, da jedni o drugima mislimo, da jedni na druge možemo računati i u lošom i u dobrim vremenima”, kazao je  Šabotić Izet, potpredsednik Udruženja građana poreklom iz Sandžaka, ističući da je današnji sastanak u Novom Pazaru i dobra osnova za dalju, još uspešniju saradnju.

{module Oglas 0 – 2020}

Predsednik HO “Merhamet” iz Travnika Kenan Vrbanjac istakao je da je uz opremu za bolnicu, delegacija Bosne i Hercegovine  obezbedila i simboličnu finasijsku donaciju, kako za Novi Pazar, tako još za tri sandžačke opštine.

“Građani Bosne i Hercegovine su uvijek uz svoje prijatelje u Sandžaku. Mi smo jedno. Želimo da znate da niste sami i Bogu hvala što nam je omogućio da jedni drugima kada zatreba budemo od pomoći”, kazao je Vrbanjac. Članovi delegacije Bosne i Hercegovine sa zadovoljstvom ističu da je jedan od najvažnijih zajedničkih projekata  BIH i Sanžaka trajno povezivanje mladih generacija.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker