Ispovest vatrogasca koji je utrčao u VATRENU STIHIJU u Novom Pazaru – ”NISMO RAZMIŠLJALI O SEBI, SAMO DA IH SPASEMO, ALI NAŽALOST…”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

“U trenutku gašenja požara, nismo razmišljali o sebi, već nam je cilj samo da spasemo ljude. Nažalost, iako smo učinili sve u svojoj moći jedna osoba je stradala”, kaže za “Blic” vatrogasac Almir Plojović koji je u nedelju gasio vatrenu stihiju u stambenoj zgradi u novopazarskom naselju “Lug”.

hoju98789

{module Oglas 1 – 2020}

U požaru je nažalost stradala 75-godišnja Hajrija Trtovac, koja je sama živela u stanu na četvrtom spratu, ali je uorkos tom ljudskom gubitku mladi vatrogasac Plojović za sugrađane bio heroj, jer je “ušao u razbuktali požar”, a koliko je bio savestan i požrtvovan, naveli su Novopazarci, koji su posvedočili to da nije želeo da se osveži vodom, da ne bi gubio dragocene sekunde.

Mladi vatrogasac priseća se da su u nedelju, u 11.47 sati dobili dojavu i kolege i on su se odmah uputili u Mitrovićevu ulicu, gde su na prijavljenoj lokaciji, na četvrtom spratu stambene zgrade, zatekli požar u razbuktaloj fazi.

– U tom momentu bilo nas je sedmoca i tri vozila, ali smo zatražili pojačenje i uskoro nas je bilo 12 na terenu – priča mladi vatrogasac.

{module Oglas 0 – 2020}

Odmah su uočili da dim izbija sa terase što im je ukazalo da je požar u razbuktaloj fazi, da je veći požar i da preti da se proširi na okolne stanove. Zbog toga je odlučeno da se uporedo sa gašenjem požara evakuišu stanari.

– Zadatak kolege Veljka Jolovića i moj bio je ulazak u prostoriju, nalaženje ugrožene osobe i gašenje požara, a ostralih ekipa evakuacija građana. Kolega Jolović i ja smo bili u žarištu požara, gde smo se međusobno podržavali i timskim radom uspeli da obuzdamo vatrenu stihiji, načog čega je požar lokalizovan u 12.15 sati a ugašen u 14.30. Važno je što je sprečeno širenje požara da zahvati i druge stranove – navodi Plojović.

Ovaj mladi vatrogasac, koji radi nepunih godinu dana, verovatno će ovu intervenciju pamtiti ceo život.

– Na početku karijere sam. Spreman sam da pružim svoj maksimum i pomognnem kolegama i sugrađanima koji se nađu u nevolji – kaže mladi Plojović koji zahvaljuje na poverenju i podršci starijih kolega iz Vatrogasno-spasilačkog bataljona u Novom Pazaru, koji dele znanje i uče mlađe vatrogasce. Takođe pohvaljuje i sugrađene koji su nudili pomoć tokom intrervencije, ali “nije bilo potrebe za tim”.

{module Oglas 2 – 2020}

On negira napise pojedinih medija da je “Zaštitna oprema na njemu gorela i otopila se”.

– Sva naša oprema je po svetskim standardima i pruža nam maksimalnu zaštitu. Ona štiti nas, a mi građane. Prilikom ove intervencije, koja je zahtevala brzi ulazak u stan, niko od kolega nije povređen, niti je oštećena naša zaštitna oprema – konstatuje mladi vatrogasac.

(Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.