ISPOVEST sina čiji je otac preminuo pošto je vraćen iz užičke bolnice u Sjenicu: Ugušio se u najtežim mukama – ko je pogrešio?

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Murat Hadžović, sin preminulog Šabana koji je vraćen iz užičke bolnice u Sjenicu, traži da se ceo slučaj detaljno istraži. Nisu ih čak udostojili da ih izvedu napolje, već su ih pregledali u vozilu

12 D Karadarevic 620x0

{module Oglas 1 – 2020}

MOJ otac Šaban Hadžović (69) i Enver Papić (46) vraćeni su iz užičke bolnice u Sjenicu u vrlo teškom stanju i ubrzo su preminuli. Naš ministar Rasim Ljajić kaže da je to bio nesporazum. Zbog tog nesporazuma izgubljena su dva ljudska života. Moj otac i Enver nisu lutke, već ljudi. Neko bi za ovo što im se dogodilo morao da odgovara.

Ovako nam je, sa gorčinom u glasu, Murat Hadžović, sin preminulog Šabana, govorio o dešavanjima u noći 30. juna kada su Šaban i Enver preminuli pošto su posle pregleda vraćeni iz užičke bolnice. Te noći u sjenički Dom zdravlja vraćeni su u vrlo teškom stanju. Po rečima njihovih porodica, preminuli su ubrzo, jedan za drugim, obojica od gušenja.

– Otac je preminuo čim su ga vratili – kaže Murat Hadžović. – Par dana pre kobnog događaja otežano je disao, imao je kratak dah, povremeno i temperaturu koju smo mu skidali lekovima. Mislili smo da je oboleo od kovida 19. Pre nego što je upućen u Užice lekari su nam rekli da je imao izuzetno mali nivo kiseonika u krvi. Sa Enverom je hitno upućen u Užice.

{module Oglas 0 – 2020}

Hadžović kaže da su odmah obezbeđeni sanitetsko vozilo i lekarska pratnja.

– Doktor Edin Žajec je sve vreme bio uz mog oca i znam da je dao sve od sebe da ga spase – kaže Hadžović. – Kada su stigli u Užice, javio mi je da je izašla doktorka Katarina Đorđević i po naredbi direktora užičke bolnice napisala izveštaj u kome piše da se moj otac vrati u sjenički Dom zdravlja. Tati i Enveru uradili su brzi test na koronu, koji je navodno bio negativan. Nisu ih čak udostojili da ih izvedu napolje, već su ih pregledali u sanitetskom vozilu.

Hadžović kaže i da bi za to što se dogodilo njegovom ocu i njihovom sugrađaninu Papiću trebalo neko da odgovara.

– Ne bih voleo da se to što se dogodilo, desi još nekom. Ne tražimo ništa, samo malo humanosti. Da neko izađe i kaže da je pogrešio. Greške se svima dešavaju, ali bi onaj ko je odgovoran trebalo da izađe i kaže: “Žao mi je, pogrešio sam.”

Zaposlenima u DZ u Sjenici nije jasno zašto su dvojica pacijenata u izuzetno lošem stanju vraćena u Sjenicu kad Dom zdravlja nema opremu da pomogne ljudima s tako teškom kliničkom slikom.

{module Oglas 2 – 2020}

KOMISIJA UTVRĐUJE MOGUĆE PROPUSTE

Portparol Zdravstvenog centra Užice Danijela Vasiljević juče nam je poručila da stručna komisija još utvrđuje da li je bilo propusta u slučaju dvojice pacijenata iz Sjenice u bolnicama u Užicu i Sjenici. To je potvrdio i direktor ove ustanove dr Miloš Božović.

– Pacijenti su primljeni i pregledani na Infektivnom odeljenju užičke bolnice, a nakon pregleda infektolog im je prepisao terapiju i odlučio gde treba da budu smešteni, a reč je o isturenom odeljenju bolnice u Sjenici – rekao je Božović.

(Novosti)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex