IMAĆEMO SVE VIŠE ZARAŽENIH: Dr Đerlek – Ovo nisu najgore brojke, SITUACIJA JE ALARMANTNA

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

DRŽAVNI sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek istakao je da su poslednja 24 sata teška ne samo za Beograd, već i za Srbiju, ali i napomenuo da ovo nisu brojke koje su najgore i da se očekuje da broj zaraženih raste.  

tzjztjztjutr

Tanjug

{module Oglas 1 – 2020}

– Nadam se da ću pogrešiti, ali očekuje se da broj zaraženih iz dana u dan raste. Ministarstvo zdravlja će učiniti sve da svim pacijentima pruži zdravstvenu zaštitu i tu će biti dosta problema, ali sam siguran da ćemo uspeti da uradimo ono što se očekuje od države – rekao je Đerlek u jutarnjem programu na TV Pink.

On je istakao da je ključno raditi na nivou svesti stanovništva jer ona nije na nivou koji je očekivan, te mora hitno da se radi na njenom povećanju kada su zarazne bolesti u pitanju.

– SZO je najavila još epidemija i pandemija ove vrste u narednih 15 godina. Ministarstvo za unutrašnji dijalog baviće se anti-vakcionim i anti-pandemijskim lobijem, kako bismo podigli svest o tome da su u pitanju veoma opasne bolesti – dodao je Đerlek.

Đerlek je dodao da, pre uvođenja novih mera, treba da postavimo pitanje koliko smo dosledni u sprovođenju onih već postojećih.

{module Oglas 0 – 2020}

– Često smo kontradiktorni sami sebi. Kad je Krizni štab uvodio policijski čas imali smo pobunu da je to kršenje ljudskih prava. Sada kad se ponašamo blaže, opet smo kritikovani. Treba da postavimo pitanje koliko smo dosledni u sprovođenju postojećih mera, ne samo da donosimo nove. Imam veru u novi Zakon gde ćemo strategiju usmeriti ka pojačanoj kontroli postojećih mera, ali jesam i za uvođenje novih mera. Ne možemo dozvoliti luksuz da jednim potezom uništimo ekonomiju koju smo gradili prethodnih godina – napomenuo je.

Kako navodi, u kovid bolnicama obezbeđenmo je još 450 do 500 mesta, a Specijalna bolnica “Sveti Sava” već je juče napunila 50 osto kapaciteta, odnosno 30 od 60 kreveta.

– Nije samo Beograd problem, imamo državni problem sa kapacitetima. Ni Novi Sad nije u boljoj situaciji i imamo novo žarište u Zrenjaninu. U Šumadiji je takođe ozbiljno, u Nišu imamo skok zaraženih, situacija je vrlo alarmantna – rekao je dr Đerlek i dodao da je, izmenama Zakona o zaštiti od zaraznih bolesti, definisano da se hospitalizuju srednje teški i teški pacijenti, dok asimptomatski i oni sa lakšom kliničkom slikom idu u karantin. (Novosti)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker