”Humani butik” u Novom Pazaru: Besplatna odeća i obuća za građane u potrebi

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

“Humani butik” smešten je u prvoj hidrocentrali u Novom Pazaru koja je godinama bila zapuštena. Volonteri Udruženja “Svetionik” očistili su prostor od smeća i u njemu otvorili butik u kojem se jednom sedmično deli garderoba siromašnima

thumbs b c 364120efbfe0066e7dc9e164bc48bcc3

{module Oglas 1 – 2020}

Za Novi Pazar, najveći grad regije Sandžak, kažu da je grad humanih ljudi. Tamo živi narod koji će i poslednje parče hleba podeliti sa komšijom koji je gladan. Takve plemenite ljude okuplja Udruženje “Svetionik”.

Iz zajedničkog dugogodišnjeg delovanja i rada, rodile su se mnoge ideje i realizovali humanitarni projekti. Od njih je koristi imala čitava zajednica, posebno pojedinci iz kategorije socijalno ugroženog stanovništva.

Moto koji ih pokreće dugi niz godina je taj da u ljudi jedni drugima moraju biti svetionici koji će pomoći i osvetliti put koji vodi do rešenja nekog problema. U brizi o građanima slabijeg imovinskog stanja otišli su i korak dalje. Pokrenuli su “Humani butik” sa dobro očuvanom polovnom i novom odećom i obućom, koju besplatno dobijaju oni kojima je potrebno.

{module Oglas 0 – 2020}

“Humani butik” smešten je u prvoj hidrocentrali u Novom Pazaru koja je godinama bila zapuštena. Volonteri Udruženja “Svetionik” očistili su prostor od smeća i u njemu otvorili butik u kojem se jednom sedmično deli garderoba siromašnima.

“Na inicijativu Fondacije ‘Front’, nekoliko organizacija se okupilo, među njima i ‘Svetionik’, okupili smo se i očistili ovaj prostor i osposobili ga. Trebalo je kasnije voditi računa o njemu, te smo mi preuzeli tu odgovornost i došli smo na ideju da od ove prve hidrocentrale napravimo humanitarni butik”, rekla je članica Udruženja “Svetionik” Nusreta Brunčević.

Udruženje “Svetionik” duže od deceniju siromašnim žiteljima ovog grada pomaže donirajući pakete sa osnovnim životnim namirnicama i ogrevom. Srednjoškolcima i studentima slabijeg imovnog stanja, ali i onima sa dobrim ocenama i visokim prosekom, plaćaju školovanje.

“Već duži niz godina socijalno ugroženim porodicama nosimo odeću i humanitarne pakete sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu. Nekada se desi da garderoba koju im odnesemo se možda nekome ne sviđa ili im ne odgovara veličina, pa smo došli na ideju da organizuejmo jedan ovakav prostor gde će svako kada dođe izabrati stvar koja mu odgovara. Sve ovo pokazalo se kao odlično, jer iz dana u dan vidimo da dolaze porodice po garderobu i da su zadovoljni”, rekla je Brunčević.

{module Oglas 2 – 2020}

U “Humani butik” ovih dana građani uglavnom svraćaju po toplu zimsku odeću i obuću. Jedna porodica ovde za svakog člana može uzeti po tri komada garderobe.

Članica Udruženja “Svetionik” Nusreta Brunčević, zbog savesti i društvene odgovornosti pohvalila je novopazarske privrednike koji garderobom snabdevaju “Humani butik”. Posebno je u ime volontera i korisnika ove vrste pomoći zahvalna sugrađanima koji donose polovnu garderobu, a pritom vode računa da je očuvana, oprana i ispeglana.

(AA)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker