Hitan apel zbog virusa upućen Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek apelovao je danas na sve institucije u Novom Pazaru da budu u pripravnosti jer korona “neprimetno” dolazi u taj grad, kao i da se pacijenti sa simptomima koji ukazuju na korona virus pravovremeno jave u kovid ambulante.

korona virus

{module Oglas 1 – 2020}

– Primetili smo da se pacijenti sa temperaturom i respiratornim problemima javljaju izabranom lekaru, a da se prethodno ne jave kovid ambulanti i zato apelujem na građane Novog Pazara koji imaju simptome koji ukazuju na korona virus da se pre toga pravovremeno jave kovid ambulanti gde se vrši dijagnostika da li je reč o kovid pacijentu ili respiratornoj infekciji – rekao je Đerlek.

Naveo je da je primećeno da se u poslednjih sedam dana broj pozitivnih pacijenata kreće između dva i tri odsto od ukupno testiranih što nagoveštava da je virus i dalje tu, kao i da su u hospitalnom delu bolnice svakodnevno dva do tri pacijenta.

– Smatramo da tih pacijenata sigurno ima i više nego što te brojke pokazuju i zato apelujemo na građane da se javljaju Opštoj bolnici Novi Pazar da nam se ne desi kao u junu i julu da se leče kod kuće i da nam dođu kasno, kada je vrlo teško da im pomognemo – rekao je Đerlek.

{module Oglas 0 – 2020}

Naveo je da je svim privatnim ordinacijama, gde se leči dosta pacijenata sa tim simptomima, upućen apel da Zavodu za javno zdravlje Novi Pazar dostave spisak pacijenata koji su se javili sa temperaturom i respiratornim infekcijama kako bi se izvršilo testiranje.

– Tragamo za pacijentima gde nam se “kriju” jer primećujemo da se tu nešto dešava, da je neprimetno, polako i vrlo lukavo tako da moramo biti vrlo obazrivi – rekao je Đerlek.

Apelovao je i na Krizni štab u Novom Pazaru da pruži svoj maksimum i pojača nadzor u kontroli sprovođenja epidemioloških mera jer je primećeno da je i po tom pitanju došlo do opuštanja što, dodao je, može da bude “vrlo kobno” i dovede do toga da korona “preko noći eksplodira” u Novom Pazaru. (Srbija danas)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker