Gužve u Novom Pazaru hronični problem, evo šta kažu građani i dijaspora (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Vrijeme odmora kada dolazi veliki broj Bošnjaka koji žive i rade u dijaspori uglavnom asocira na velike gužve kako u Novom Pazaru tako i u Sjenici i Tutinu, i one su svakim danom veće.

GUZVAlčp

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Na društvenim mrežama se vodi polemika o tome ko je najviše kriv za trenutne gužve u sandžačkim gradovima, pitali smo i građane šta oni misle o tome.

„Ovo je mali grad, preopterećeno je, nema parking mjesta, Pazar je prebukiran. Vidite i sami ovaj kružni tok koliko je to malo i koliko je skučeno, smiješno je koliko je kružni tok u ovolikomk gradu. Jedino rješenje je da se završi zaobilaznica koja je započeta, grad bi se samim tim rasteretio od saobraćaja, teški saobraćaj da se izmjesti i to je po mom mišljenju najjednostavnije rješenje, ali što kod nas to duže traje, to je nešto drugo.“

Sa mišljenjem građana Novog Pazara slažu se i ljudi iz dijaspore ističući da oni ovom gradu mogu pomoći jedino investiranjem ali i da je to kako kažu, uzaludno.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

„Ovdje nema rješenja zadnjih 20 godina, jedino može gradska vlast da se napravi zaobilaznica oko Novog Pazara, to je jedino moguće rješenje koje bi bilo idealno i za dijasporu ali većinom za građane Novog Pazara. Šta ovdje dijaspora može da uradi, možemo jedino da investiramo ali investiranje je po mom mišljenju uzaludno.“

Kolone vozila se formiraju već u jutarnjim časovima, a najduže su one u pravcu Prvomajske ulice i ulice Stevana Nemanje prema autobuskoj stanici. Već u popodnevnim časovima kolone u centru grada su ogromne a najveći problem prave nepropisno parkirana vozila.

Strpljenje i oprez se ovih dana preporučuju svim učesnicima u saobraćaju, i poziv da svojim djelovanjem olakšaju kretanje i rad civilnim i službenim licima.

Pogledajte video :

{module Oglas 2019 – U članku 0}

https://www.youtube.com/watch?v=hkuNBYQvYKE

SANA – Adaleta Sejdović – Hamzić / FOTO – SANA 

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker