Gradska uprava Novi Pazar : Nelegalna dogradnja Vrbaka

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Odeljenje za urbanizam i izgradnju lokalne samouprave Novog Pazara saopštilo je danas da se dogradnja hotela Vrbak ne izvodi u skladu sa građevinskom dozvolom izdatom 2012. godine, zbog čega je građevinska inspekcija protiv odgovornog lica podnela krivičnu prijavu.

thtutzhu

{module Oglas 1 – 2020}

U odgovoru dostavljenom radiju Sto plus, navodi se da je to Odeljenje krajem 2012. godine izdalo rešenje o odobrenju za “izvođenje radova na rekonstrukciji i adaptaciji objekta”.

“Radovi izdati po osnovu tog rešenja o odobrenju o izvođenju odnose se isključivo na rekonstrukciju i adaptaciju u okviru gabarita postojećeg objekta”, naveli su u Odeljenju za urbanizam i izgradnju.

Kako je investitor radove izvodio van gabarita hotela Vrbak, građevinska inspekcija je u novembru prošle godine izvršila nadzor, utvrdila da se radovi izvode bez potrebne dozvole, a investitoru naložila da obustavi radove i sve vrati u prvobitno stanje.

{module Oglas 0 – 2020}

“Zbog nepostupanja po zapisniku, građevinski inspektor je 25. novembra 2019. godine doneo rešenja o zatvaranju gradilišta i zabrani izvođenja radova, a 2. decemra i rešenje o izvršenju”, kazali su u Odeljenju za inspekcijske poslove.

Inspekcija je protiv investitora E.H. 9. decembra prošle godine podnela krivičnu prijavu Osnovnom tužilaštvu, a u januaru ove godine obavestila Policijsku upravu u Novom Pazaru i dostavila svu dokumentaciju o rekonstrukciji i dogradnji hotela Vrbak.

Poslednji nadzor, građevinska inspekcija je izvršila krajem aprila ove godine i konstatovala da je investitor nastavio radove na dogradnji hotela bez potrebne dozvole.

Radovi se i dalje izvode.

{module Oglas 2 – 2020}

Dogradnja hotela Vrbak izazvala je brojna negodovanja na društvenim mrežama, a građani su izrazili nezadovoljstvo time što se, osim kršenja zakona, njome narušava ambijentalna celina i izgled jednog od najprepoznatljivijih simbola grada.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker