Gradonačelnik Sarajeva uputio Novopazarcima pismo podrške

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Gradonačelnik Sarajeva uputio Novopazarcima pismo podrške

skaka grad sarajevo

{module Oglas 1 – 2020}

Gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka uputio je pismo podrške građanima Novog Pazara i svom kolegi, gradonačelniku Nihatu Biševcu. U svom obraćanju, gradonačelnik Sarajeva između ostalog ističe da su dva bratska grada suočena sa zajedničkim izazovima i ciljevima teškog trenutka.

Pismo gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaka prenosimo u celini:

“Poštovani gradonačelniče Biševac, cijenjeni kolega,

{module Oglas 0 – 2020}

Sa velikom zabrinutošću pratimo trenutnu situaciju u vezi pandemije novog korona virusa, koji se potvrdio kao opasnost za cijelo čovječanstvo i koji je dramatično promijenio naše živote.
U ova teška vremena naše misli su sa svim našim pobratimskim i prijateljskim gradovima koji svakodnevno ulažu ogromne napore kako bi zaštitili svoje građane i izborili se sa ovom pošasti.
Zajednički cilj i izazov za sve nas je sprječavanje daljnjeg širenja korona viru

sa i ekonomski oporavak. Svjesni smo da to nije lagan zadatak budući da smo suočeni sa nesagledivim posljedicama po ekonomiju, zdravlje i živote sve većeg broja ljudi širom svijeta.
Ono što ohrabruje je činjenica da je ova teška situacija dovela do ujedinjenja na globalnom nivou, podstakla je jedan poseban vid humanosti, zajedništva, solidarnosti i brige jednih za druge, kroz pružanje pomoći onima kojima je najpotrebnija, a čemu svakodnevno svjedočimo.

Vjerujem da ćemo provođenjem odgovarajućih preventivnih mjera, zajedničkim djelovanjem, međusobnom podrškom i solidarnošću, kako na lokalnom tako i na međunarodnom nivou, uspješno savladati posljedice uzrokovane ovom pandemijom.

Siguran sam da će nam vrijeme koje je pred nama donijeti novu snagu i energiju koja će omogućiti da se što prije vratimo normalnim tokovima života”, navodi se u pismu gradonačelnika Sarajeva, upućenom Novopazarcima.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.