Gradonačelnik Novog Pazara: Ne krijemo broj umrlih od korone

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac izjavio je da lokalna samouprava ne krije podatke o broju preminulih od COVID-19 u ovom gradu i da će uskoro biti formirana nezavisna komisija koja će utvrditi tačan broj i obavestiti javnost.

HRSRTFHTRSZHTRZER

{module Oglas 1 – 2020}

On je nakon sednice Štaba za vanredne situacije rekao da gradska uprava “ne želi ništa da krije i da joj je cilj da se obelodani istina o svim dešavanjima tokom epidemije”.

“Ovo je mali grad, svi znamo šta se dešava, imamo rođake ili prijatelje koji su preminuli. Zbog istine o broju umrlih formiraćemo nezavisnu komisiju koja će to utvrditi, a činiće je predstavnici nevladinih organizacija, medija, verskih zajednica, političkih stranaka i drugih ustanova”, najavio je Biševac.

On nije želeo da odgovara na kritike javnosti i političkih partija da je gradska vlast prikrivala podatke o broju obolelih i umrlih i rekao je da će “biti vremena da se sve ispita, analiziraju greške i utvrdi odgovornost”.

{module Oglas 0 – 2020}

Novi Pazar, opština u Sandžaku udaljena oko 250 kilometara od Beograda, jedno je od žarišta korona virusa u Srbiji, uz susedni Tutin i Sjenicu.

Direktor Doma zdravlja Ervin Ćorović rekao je da ne zna da li se prilikom zavođenja uzroka smrti kod pacijenata u Regionalnom COVID-19 centru u Novom Pazaru koriste preporuke Svetske zdravstvene organizacije ili Ministarstva zdravlja Srbije.

“Ako je neposredni uzrok smrti infarkt miokarda, onda zavodimo da je ta osoba umrla od infarkta srca, sa kovidom, ali ne od kovida. Objavljivaćemo koliko je ljudi umrlo u Opštoj bolnici, a da li je umro od kovida ili sa kovidom – to će ostati za dalje analize. Takođe, ukoliko neko umre pre nego stigne rezultat testa, ta osoba se ne računa u broj onih umrlih od kovida”, kazao je Ćorović.

Štab za vanredne situacije odlučio je da se sa posebnog računa isplati milion dinara Domu zdravlja za nabavku lekova neophodnih za lečenje socijalno ugroženih građana. (rse)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker