Građani čekaju Lončara u Pazaru: Nećemo poslušnika (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Oko 20 građana okupilo se jutros ispred Dijagnostičkog centra u Novom Pazaru kako bi izrazili protest  zbog trenutne situacije sa koronavirusom u ovom gradu.

kguiztiztuizFoto: Irfan Ličina/Nova.rs

{module Oglas 1 – 2020}

Oni već danima traže ostavku koordinatora Opšte bolnice u Novom Pazaru dr Mirsad Đerleka zbog, kako kažu, brojnih nepravilnosti u radu Covid centra, kao i obmanjivanja građana sa iznošenjem netačnih informacija vezanih za broj preminulih u Sandžaku i netransparentnoj raspodeli donacija koje su došle u centar ovog dela Srbije kao pomoć raznih donatora a posebno iz Turske i dijaspore.

Nešto pre njih, na protest su izašli i lekari Doma zdravlja Novi Pazar koji su prethodnih dana poslali zahtev koordinatoru Opšte bolnice (OB) Novi Pazar da im se omogući ravnopravno učešće na konkursu za dobijanje specijalizacije, a koji je raspisala bolnica.

Nakon kraćeg protesta lekari su pozvani na sastanak  sa koordinatorom dr Mirsad Đerlekom i direktorom OB Novi Pazar dr Mehom Mahmutovićem.

Mahmutoviću je, inače, ovo bio prvi radni dan posle više od mesec dana odsustva zbog zdravstvenih problema koje je dobio nakon protesta građana organizovanog prilikom posete premijerke Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

{module Oglas 0 – 2020}

Dr Meho Mahmutović je sa lekarima Doma zdravlja uspeo da postigne dogovor – aktuelni konkurs biće poništen a lekarima će biti omogućeno ravnopravno učešće na novom konkursu, koji će biti raspisan na jesen i na kome će svi lekari koji rade u OB Novi Pazar i Domu zdravlja moći da učestvuju ravnopravno.

“Lekari su sa sastanka izašli  zadovoljni, jer će uskoro doći do objedinjena Doma zdravlja i OB Novi Pazar, što će biti prvi korak ka sprovođenju svih zahteva koje su lekari uputili upravi Opšte bolnice ovog grada”, rekao je dr Alen Kurpejović, koji je bio jedan od pregovarača sa lekarima Doma zdravlja koji su jutros protestovali u krugu bolnice u ovom gradu.

Prema nezvaničnim informacijama, ministar zdravlja Zlatibor Lončar trebalo je jutros da poseti Novi Pazar, iz tog razloga građani su rano jutros došli ispred bolnice kako bi pokušali da razgovaraju sa ministrom i ukažu mu na probleme sa kojima ovaj narod živi a vezani su za rad OB Novi Pazar.

Iako nema potvrde da je ministar Lončar jutros posetio OB Novi Pazar, građani su još uvek okupljeni i čekaju priliku da ga vide, a njih dvadesetak je donelo i transparent na kome piše da oni žele direktora iz naroda a ne političkog poslušnika.

U krugu OB Novi Pazar primetan je veliki broj pripadnika MUP-a Novi Pazar koji obezbeđuju zgradu dijagnostičkog centra u kojoj je inače smeštena kancelarija direktora dr Meha Mahmutovica. (Nova.rs)

https://www.youtube.com/watch?v=9Mp9XbH3pVs

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker