Gerontološki centar u takozvanom preventivnom karantinu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Korisnici Gerontološkog centra u Novom Pazaru nalaze se u preventivnom karantinu. Posjete najbližih članova porodice dozvoljene su im uz prethodnu najavu, a obavljaju se uz mjere distance.

geronto centar 800x445

{module Oglas 1 – 2020}

Popuštanje mjera najsporije je u oblasti kojoj pripadaju domovi za stara lica. U novopazarskom Gerontološkom centru koji je u karantinu gotovo 5 mjeseci srećni su jer je sačuvano zdravlje svih osamdeset korisnika.

Prihvaćena je preporuka Ministarstva zdravlja i bez problema se sprovodi dobrovoljni karantin, kako bi se u potpunosti zaštitili korisnici. Opremljeni su potrebnom zaštitnom opremom i namirnicima.

{module Oglas 0 – 2020}

Zaposleni su ovdje podijeljeni u dvije ekipe, i zajedno sa korisnicima provedu po 15 dana u karantinu. Prije nego odu kućama na odmor, njihove kolege se testiraju i sa negativnim rezultatom dolaze u petnaestodnevnu smjenu. Zovu ih nevidljivi heroji, a oni umorni i u neizvjesnosti do kada će situacija trajati.

U Gerontološkom centru Novi Pazar korisnicima je dozvoljena posjeta od 8 do 15 časova uz prethodnu najavu doalska. Posjeta se obavlja na udaljenosti od 3 metra. (rtv)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker