Prvi put u Novom Pazaru upotrebljena krvna plazma za liječenje COVID19

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Terapija krvnom plazmom koju su donirali pacijenati oporavljeni od kovida, najisplativija je pasivna terapija antitelima za liječenje ove bolesti . Regionalni kovid centar Novi Pazar, počeo je sa primenom te terapije, rekla je za RTV Novi Pazar, dr Tijana Petrović.

rftghje675tzu

{module Oglas 1 – 2020}

,,Kovid bolnica Novi Pazar, juče je počela sa liječenjem pacijenata krvnom plazmom. Taj način je u medicini poznat kao pasivna metoda liječenja antitijelima. Ovu terapiju treba davati u fazi pogoršanja stanja oboljelog, a ovaj način smanjuje smrtnost za 8%, govori statistika. Naš pacijent koji je dobio krvnu plazmu, star je 60 godina, vitalan i bez propratnih bolesti. U dogovoru sa kolegama, a zbog njegove sve teže kliničke slike, uključili smo ovu vrstu liječenja. Pacijent je od sinoć uspeo da popravi saturaciju kiseonika. Plazmu pacijent dobija na 12sati, po dvije doze, a vidljive rezultate liječenja očekujem za 7 dana. Važno je da je nakon prve doze, pacijent osjeća bolje,, rekla je za RTVNP dr Tijana Petrović, koja je iz Beograda sa svojim timom došla da pomogne Novom Pazaru.

{module Oglas 0 – 2020}

Na pitanje, zašto su naši sugrađani ovakav vid liječenja čekali od polovine aprila, kada je u Beogradu ovom metodom izliječen prvi pacijent, dr Petrović je izjavila, da su se Novopazarci na ovaj način liječili u Beogradu, jer je ovaj vid terapije predviđen za pacijente sa teškom kliničkom slikom.

Inače, nekim studijama se navodi da tretman krvnom plazmom moze prve raezultate u vidu lakse klinicke slikedati za samo 3 dana, čemu mogu da se nadaju oboleli koji budu podvrgnuti ovom tretmanu i u Novom Pazaru.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker