Evo kakvo je danas stanje sa koronavirusom u Tutinu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Epidemiološka situacija u Tutinu je i dalje loša, ali poslednjih dana postoji trend poboljšanja tako da se nadamo da će stanje uskoro biti normalizovano, izjavio je danas epidemiolog Doma zdravlja u tom gradu Mithat Eminović.

tt red kovid

{module Oglas 1 – 2020}

On je kazao da se građani ponašaju odgovornije, da se ranije javljaju lekarima i da, za razliku od pre desetak dana, većina njih ima blažu kliničku sliku.

“U poslednja 24 sata kovid ambulanti obratilo se 96 pacijenata, urađeno je 78 radiografija pluća, a 15 osoba ima upale, ali blaže. Njih 63 je serološki testirano, a 20 je bilo pozitivno na korona virus. Počeli smo da vršimo i PCR testiranje, a brisevi su uzeti od 44 pacijenta i čekaju se rezultati”, rekao je Eminović.

On je dodao da je osmoro pacijenata, sa težom kliničkom slikom, transportovano u Opštu bolnicu u Novom Pazaru, dok su ostali, uz prepisano terapiju, upućeni na kućno lečenje.

Tutin je danas obišla ekipa vojnih lekara, koju su činili epidemiolog, infektolog i pulmolog, na čelu sa komandantom poljske bolnice u Novom Pazaru potpukovnikom Predragom Krstićem.

{module Oglas 0 – 2020}

Oni su se sastali sa predstavnicima lokalne samouprave, zdravstvenim radnicima, a obišli su i Centar za azil i Dom za smeštaj lica sa smetnjama u razvoju.

“Te dve ustanove ostale su bez lekara, a osobe smeštene u njima bez zdravstvene nege. U domu 80 osoba ima simptome, izolovani su i poštovane su epidemiološke mere. Serološki su testirani i svi nalazi su negativni. Danas su ih pregledali vojni lekari, prepisali adekvatnu terapiju i za pojedine naložili da im bude urađen PCR test”, istakao je Eminović.

U Centru za smeštaj azilanata izolovano je petnaestak osoba, uglavnom mlađih, sa blagim simptomima. Njihovo stanje se, dodaje Eminović, prati.

On je kazao da Dom zdravlja u Tutinu, za sad, raspolaže dovoljnom količinom opreme, ali da im problem može biti postojanje samo jednog rendgen aparata čiji je vek trajanja pri kraju.

(Radio stoplus)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker