EMIR RADI I HOĆE DA SE ŽENI: Mladić s daunovim sindromom brzo postao omiljeni konobar u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

KAFETERIJA novopazarskog Kulturnog centra je tokom poslednjih meseci postala jedno od popularnijih mesta za uživanje u crnom napitku, a Emir Brničanin – mladić sa Daunovim sindromom – omiljeni konobar.

ghjtrghjtz

{module Oglas 1 – 2020}

Ovaj vedri i nasmejani momčić kaže da smenu uvek započinje uz kafu ili čaj, što mu daje dovoljno energije za obaveze koje ga čekaju narednih sati.

– Radni dan započinjem slaganjem pića u frižider, a potom se posvećujem gostima. Svakome ko uđe u lokal poželim dobrodošlicu, pitam šta žele da popiju, a potom spremim i odnesem porudžbinu – objašnjava Emir svoju svakodnevnu rutinu.

Priznaje da je isprva imao tremu, dešavalo mu se i da zbog drhtanja ruku prospe piće, ali se u međuvremenu baš izveštio u nošenju tacni. Inače, pre konobarisanja, radio je u jednom trgovinskom lancu, a nije se libio ni prodaje kokica uoči ovdašnjih filmskih projekcija…

fghjtzdhjztr

{module Oglas 0 – 2020}

 Novi Pazar je specifičan po tome što roditelji decu sa posebnim potrebama uglavnom čuvaju kući i veoma mali broj njih je aktivan, a kamoli da nešto radi. Ipak, kada se pročulo da smo zaposlili momka sa Daunovim sindromom, zvalo nas je nekoliko roditelja takve dece, ali nismo u mogućnosti da svima njima pomognemo. U gradu, međutim, ima još sličnih ustanova i preduzeća koji bi mogli da slede naš primer, jer se radi o zaista dobrim i poštenim ljudima, pa na njihov rad ne treba gledati samo kao na sevap.

Memić kaže i to da Emir, ukoliko želi, u Kulturnom centru može da dočeka i penziju, a dotad ima i nove ideje.

– Bilo bi lepo da plato u Kulturnom centru osposobimo za restoran u kojem će raditi osobe sa posebnim potrebama, a čitav prihod će ići njima i udruženjima koja ih okupljaju. Zato u realizaciji očekujemo pomoć lokalne samouprave, kompanija, ali i njihovih roditelja – zaključuje Memić. (Novosti)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker