Dugopoljac: ”Zar da pored nadležnih organa, ja sa ženom i djecom čuvam svoj porušeni lokal”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Zar da ja pored nadležnih organa zajedno sa svojom ženom i djecom čuvam svoj lokal koji je srušen”, poručio je u objavi na Facebooku Ramiz Dugopoljac, vlasnik porušene berbernice u Novom Pazaru.

dugopoljac berbernica 696x469

{module Oglas 2019 – U članku 1}

“Nadležni organi odbijaju da budu pored lokala i čuvaju ga, onda moram ja.
HVALA DRŽAVO”, napisao je Dugopoljac.

Podsjećamo, berbernica u Prvomajskoj ulici, u blizini Arap džamije u Novom Pazaru, porušena je u ranim jutarnjim satima 23. februara od strane građevinske službe Islamske zajednice u Srbiji.

U zvaničnoj bazi nepokretnosti se kao vlasnik navodi Islamska zajednica, dok je kao vlasnik objekta na parceli uknjižen Ramiz Dugopoljac. Islamska zajednica u Srbiji navodi da je ona zvanični vlasnik, i da su “tvrdnje korisnika objekta o navodnom vlasništvu nad njim neistinite i pokušaj otimanja imovine”.

rusenje objekta np

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Objekat je u vlasništvu porodice Dugopoljac, tvrdi Dugopoljac, još od 1970. godine, kada ga je kupio njegov otac. On je u izjavi za brojne medije objasnio da sada stasava i četvrta generacija berberina. Kažu i veruju da država mora da ih zaštiti.

Dugopoljac je kao nalogodavce za rušenje njegovog lokala označio čelnike Islamske zajednice (IZ) u Srbiji, koja je nekoliko sati kasnije, potvrdila da je njihova građevinska služba porušila lokal, jer se nalazi na vakufskom zemljištu.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac porodici Dugopoljac je obećao finansijsku pomoć “da ponovo stanu na noge i nastave svoju porodičnu tradiciju”.

Stranama u sporu je poručio, da posle rušenja objekta,”postoje samo dav rešenja – dogovor ili da ceo slučaj dobije epilog na sudu”.

Biševac je apelovao na sve aktere “da spuste tenzije, jer sukobima ništa nije izgrađeno i nikome se nije pomoglo na taj način“ i da “svako nepoštovanje zakona samo može da proizvede dalju nestabilnost i dugoročno gledano ima loše posledice za cio grad”.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Oglasio se i predsjednik Mešihata IZ u Srbiji Mevlud Dudić, koji je poručio da je IZ u Srbiji “odlučna u odbrani svojih prava i imovine, ali i da pravično obešteti vlasnika porušene berbernice“.

“Nekoliko puta smo razgovarali i odbio je svaku našu ponudu. Nama ništa drugo nije preostalo već da radimo svoj posao”, naglasio je muftija Dudić, na konferenciji za novinare, i pozvao Dugopoljca na dogovor izraživši istovremeno spremnost da renoviraju i ponovo daju na korišćenje objekat u vlasništvu IZ.

Predsjednik i narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić, gostujući u emisiji “Bosančica” na Sandžak TV, izrazio je spremnost da se, ukoliko Gradska uprava obezbijedi plac, svojim autoritetom založi da se Ramizu Dugopoljcu sagradi novi lokal.

Zukorlić je ovom prilikom uputio apel da se prekine sa političkom zloupotrebom porodice Dugopoljac, uz poruku da će ih oni koji ih huškaju protiv Islamske zajednice ostaviti čim ih iskoriste.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker