Dugopoljac: Ne odustajemo od stare berbernice

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Novopazarac Ramiz Dugopoljac rekao je danas da njegova porodica neće odustati od pravne borbe za berbernicu u krugu Arap džamije, iako je u toku izgradnja novog lokala koji će im biti predat na korišćenje.

dugopljac berbernica

On je u izjavi za radio Sto plus istakao da nije postigao dogovor sa Islamskom zajednicom u Srbiji i da će suđenje o utvrđivanju vlasništva nad parcelom ispod porušenog lokala biti nastavljeno po ukidanju vanrednog stanja.

{module Oglas 1 – 2020}

“Nismo i nećemo odustati od borbe za berbernicu koja je u našem vlasništvu 50 godina i pravdu ćemo isterati, pa makar išli do Strazbura”, kazao je Dugopoljac.

On je rekao da će mu do okončanja sudskog spora biti predat na korišćenje lokal koji se gradi u blizini Osnovne škole “Stefan Nemanja”.

“Lokalna samouprava je ustupila plac, a izgradnju lokala finansiraju svojim sredstvima potpredsednik Vlade Rasim Ljajić i Kasim Zoranić. Objekat će nam biti predat na privremeno korišćenje, a nadam se da ćemo se veoma brzo vratiti na staru lokaciju”, izjavio je Dugopoljac.

novilokal ramiz

Mešihat Islamske zajednice Novi Pazar danas je “izrazio zadovoljstvo i zahvalnost” što je Gradska uprava preuzela na sebe izgradnju poslovnog prostora za potrebe berbernice Ramiza Dugopoljca.

{module Oglas 0 – 2020}

“Time je doprinela vraćanju vakufske parcele Islamskoj zajednici u haremu Arap džamije. Verujemo da će političko rukovodstvo Grada nastaviti sa podrškom vraćanju vakufske imovine i rešavanju brojnih nagomilanih problema vezanih za vakufsku imovinu i Islamsku zajednicu”, navodi se u saopštenju.

Berbernica u Prvomajskoj ulici delimično je srušena tokom noći 23. februara, da bi njeni ostaci bili kompletno uklonjeni 8. aprila rano ujutru.

Mešihata IZ u Srbiji je kasnije saopštio da je to učinila “njihova građevinska služba jer se radi o nelegalno podignutom objektu na vakufskom zemljištu”.

Predsednik Mešihata IZ u Srbiji Mevlud Dudić nakon toga je istakao da su odlučni u odbrani svojih prava i imovine, ali i da će pravično obeštetiti Dugopoljce zbog rušenja lokala. Ta verska zajednica je Dugopoljcima ponudila drugi lokal na korišćenje, uz nabavku neophodne opreme, ali do dogovora nije došlo.

{module Oglas 2 – 2020}

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda držalac parcele na kojoj se nalazila porušena berbernica je IZ u Srbiji – muftijstvo sandžačko, dok je kao vlasnik lokala upisan Ramiz Dugopoljac.

Pred Osnovnim sudom u Novom Pazaru vodi se spor o određivanju vlasništva nad zemljištem ispod objekta, a nastavak suđenja očekuje se nakon ukidanja vanrednog stanja.

(N. Kočović, Radio sto plus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker