Dr. Zalihić: Uprkos dramatičnoj situaciji narod u Sandžaku je manje paničan nego u BiH

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Prije samo nekoliko dana medicinski timovi iz Bosne i Hercegovine stigli su u Novi Pazar kako bi pružili pomoć u borbi protiv pandemije koronavirusa.

adem zalihic 696x469

{module Oglas 1 – 2020}

U Novi Pazar je otišao i direktor Hitne pomoći mr. sci. med. dr. Adem Zalihić. Zalihić je za Oslobođenje kazao da su se svi ljekari iz BiH vrlo brzo prilagodili i čine sve kako bi pomogli kolegama.

“Što se tiče medicinskih ekipa koje su došle iz Bosne i Hercegovine svi su i ljekari i medicinski tehničari dobro, bez ikakvih simptoma. Svi su uključeni u zdravstveni sistem, zapravo u Opću bolnicu u Novom Pazaru. Rade prema protokolima i smjernicama nadležnih iz bolnice. Kao da smo tu već duži period. Vrlo brzo smo se prilagodili i postali vrlo funkcionalni. Pomažemo kolegama maksimalno u skladu sa svojim mogućnostima”, istakao je Zalihić.

{module Oglas 2 – 2020}

Pojašnjava nam da u Novom Pazaru ima jako veliki broj oboljelih i to značajno više nego u BiH.

“Što se tiče situacije u Novom Pazaru, objektivno ima puno više oboljelih nego što je to u BiH, i to sa vrlo teškom kliničkom slikom. Epidemiološka situacija je neuporedivo teža nego što je u BiH. Međutim, moram priznati da je narod manje paničan nego kod nas. Pokušavaju maksimalno svi da se anagžuju da bi se ova situacije prebrodila. Sve ovo je posljedica zato što je kolabirao zdravstveni sistem, zato što je dosta zdravstvenih radnika iskočilo, ali i nepoštivanje mjera. Ne treba da budemo pesimistično, situacija se prilično stabilizirala u odnosu kako je bilo. Nadati se nekom smirivanju, ali je još uvijek veliki broj oboljelih i dosta njih je sa teškom kliničkom slikom”, zaključio je Zalihić.

Pogledajte video :

{module Oglas 0 – 2020}

https://www.youtube.com/watch?v=lc_txJ3kv6s

Izvor: Oslobodjenje.ba

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker