Dr. Sebečevac – U predizbornoj kampanji sam upozoravala na talas korona virusa, Uprava mi se podsmijavala

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Dr. Laila Sebečevac, anasteziloog i dugogodišni načelnik Službe anestezije i reanimacije OB Novi Pazar, zadužena za organizaciju i medicinska pitanja u Regionalnoj COVID bolnici Novi Pazar istakla da je 3. juna (u vrijeme predizborne kampanje) krenula pandemija korona virusa u našem gradu.

lajla sebecevac

{module Oglas 1 – 2020}

Ona je, kao prva potpisnica peticije za smjenu Mahmutovića, predstavljajući grupu od 37 ljekara specijalista OB Novi Pazar, u obraćanju javnosti predočila da se s transportom COVID pacineta počelo 3. juna i da je tokom tog mjeseca ukupno 93 oboljela od COVID-19 transportovano u druge medicinske centre. Kada je upozoravala na ovu pojavu, Uprava opšte Bolnice joj se podsmjehivala.

– Od 3. do 7. juna doktor Mušić transportuje sedam pacijenata. Od 8. do 15. juna za sedam dana ja sam transportivala ukupno 53 kovid pacijenta, pod potpunom opremom. Ukupan broj transportovanih za mjesec jun je 93 Kovid pacijenata. U jednom danu 12 juna transportovano je 14 pacijenata. U nedostatku vozila bili smo primorani da u jedna kola stavljamo 2 do 3 pacijenta.

{module Oglas 0 – 2020}

– Na jutarnjem sastanku posle tih 14 transportovanih pacijenata obratila sam se upravniku bolnice, obavijestila sam Kurpejovića i Hajrovića kao upravnike bolnice na ozbiljnost situacije i nagli porast broja kovid pacijenata, na šta su oni sa podsmjehom odgovaraju da ne širim paniku, da oni drže sve pod kontrolom, da je sve uredu i na kraju su mi rekli da ne bi bilo loše da se svi zarazimo.

– Zaštitna oprema je dijeljenja na kašičicu, dok su puni magacini opreme bili pod ključem. Brojka od 80 zaraženih zdravstvenih radnika je za njih bila samo broj. Smrt medicinske sestre zaražene korona virusom proglašen je infarktom bez imalo pijateta prema toj ženi.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker