Dr Panić zaplakao: Nisam imao mesta za mlade pacijente (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

“Dolazim iz crvene zone i juče sam bio u situaciji kakva se dešavala u Italiji, da nisam imao mesta u bolnici za mlade ljude niti sam imao gde da ih transportujem”, rekao je predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić i zaplakao u emisiji na TV N1.

fghnjdgnhjtzhjtz

{module Oglas 1 – 2020}

“Zdravstveni sistem Srbije je zvanično pukao. Čujete da sam veoma uzbuđen. Juče sam bio u situaciji kakva se dešavala u Italiji. U svom profesionalnom veku nisam očekivao da ću doći u takvu situaciju, nisam imao mesta za ljude koje mi u medicini smatramo mladima, niti sam imao gde da ih transportujem”, vidno potresen kaže Panić koji trenutno radi u “crvenoj zoni” i dodaje da je situacija gora nego u julu, da “kliničke slike pacijenata postaju teže… više je mladih ljudi i ogroman je broj obolelih i nismo baš uspešni u lečenju u intenzivnoj nezi, velika je smrtnost kad pacijent dođe u najteže stanje”.

Panić je ocenio da su mere Vlade u borbi protiv virusa zakasnele i kao jednog od glavnih krivaca označio ministra Zlatibora Lončara.

Nemoć koju sam osetio, osećaju svi zdravstveni radnici širom Srbije, i za to je odgovoran ministar Lončar… Hitno je, ne da u Srbji neće biti mesta u bolnicama, već nema mesta u kovid bolnicama… Sa merama se kasni mesec dana, a ne znam zašto Krizni štab ne zaseda u ovoj vanrednoj, vanrednoj situaciji 24 časa dnevno. To je obaveza Kriznog štaba, pozivam ih da se probude, da ako ne znaju šta se dešava u Srbiji, da zamole za službene automobile i da se provezu i da vide šta se dešava”, ukazuje Panić.

{module Oglas 0 – 2020}

Ističe da je “hitno da se preduzmu mere koje su značajno oštrije od ovih koje su sada”

“Ne pričam o zaključavanju, ali ako je situacija takva da nema novca, da se neće zaposliti svi raspoloživi (zdravstveni) kadrovi sa biroa, onda da se to jasno kaže građanima Srbije i da se zamole da istrpe tri nedelje zaključavanja, da bi na proleće mogli da kažemo da i dalje funkcionišemo”, poručuje on.

Panić je podsetio da Sindikat lekara i faramceuta već dve godine traži smenu ministra Lončara jer su rezultati njegovog rada u poslednjih sedam godina katastrofalni, a da se to na najdrastičniji način vidi upravo sada za vreme epidemije.

{source}<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”und” dir=”ltr”>Doktor <a href=”https://twitter.com/RadePanic13?ref_src=twsrc%5Etfw”>@RadePanic13</a> u suzama:<br><br>Zdravstveni sistem je pukao. Juče sam prisustvovao situaciji kakva je bila u Italiji… nismo imali mesta za ljude koje smatramo mladim, ni gde da ih transportujemo… nemoć koju sam osećao i zdrav.radnici širom Srbije… jer zakasnele mere i Lončar <a href=”https://t.co/LeIgYT6uZC”>pic.twitter.com/LeIgYT6uZC</a></p>&mdash; Marinika Tepić (@MarinikaTepic) <a href=”https://twitter.com/MarinikaTepic/status/1332253276365090820?ref_src=twsrc%5Etfw”>November 27, 2020</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>{/source}

(Nova S)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.