Dr Krstić nakon odlaska iz Pazara: Dolazak Vojske u taj grad umirio građane

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Komandant vojne poljske bolnice u Novom Pazaru, pukovnik dr Predrag Krstić rekao je za RTS da dolazak Vojske u taj grad umirio građane i da su oni shvatili da nisu sami. Odmore ćemo koristiti svi zajedno kada situaciju u potpunosti stavimo pod kontrolu i iz ovoga izlazimo kao pobednici, nikako drugačije, rekao je doktor Krstić.

unnamed 1024x577 1 800x445

{module Oglas 1 – 2020}

Posle više nedelja koje su mnogi opisali kao najteže u istoriji Novog Pazara, situacija se polako stabilizovala. I dalje su na snazi mere opreza, i dalje lekari i medicinske sestre rade danonoćno, ali je vojna bolnica dezangažovana.

Komandant vojne poljske bolnice u Novom Pazaru, pukovnik dr Predrag Krstić rekao je za RTS da dolazak Vojske umirio građane i da su oni shvatili da nisu sami i zaboravljani.

Niame, krajem juna, usled naglog i neočekivanog priliva pacijenta došlo je preoptrećenosti kapaciteta Opšte bolnice Novi Pazar. Takođe, oboleo je i jedan broj lekara, pa je zdravstaveni sistem doveden do ivice pucanja.

Trećeg jula doneta je odluka o formaranju privremne poljske bolnice za prihvatae i lečenje kovid pacijenta i nakon dve nedelje videli su se rezultati, rekao je doktro Krstić.

{module Oglas 0 – 2020}

On je objasnio da je poljska bolnica formrana kao nezavisna celina kapaciteta 112 kreveta sa jasno definisami zonama. Medicinski tim, kaže, činila su 43 lekara koja su radili u smenama.

“Iz dana u dan broj hospitalizovanih pacijenta je bio sve manji, a podaci iz kovid ambulanti Novog Pazara, Sjenice i Tutina su pokazivali da se broj prvih pregleda smanjuje i na ta način smo znali da smo situaciju stavili pod kontrolu”, rekao je doktor Krstić.

Nastavili smo, kaže, i sa insistiranjem na održavanju preventivnih mera samozaštite.

Posle odlaska Vojske iz Novog Pazara, epidemiološka situacija se popravila, u bolnici je trenuto dvadestak pacijenta koji se leče od koronavirusa.

Vojska, vojni lekari angažovani su i na drugim mestima i u drugim ustanovama u zemlji.

Moje kolege iz vojnog i civinog sektora svakog časa očekuju novi zadatak, bilo u radu sa kovid pacijentima ili vraćanje na VMA. Odmore ćemo koristiti svi zajedno kada situaciju u potpunosti stavimo pod kontrolu i naravno izaći ćemo kao pobednici i nikako drugačije”, rekao je doktor Krstić.

Preuzeto: RTS

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker