Dr. Ćeranić za N1: Razrješenje bez ikakvog objašnjenja (VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Infektološkinja Lejla Ćeranić je za dva mjeseca prešla put od heroine na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa do smjene sa mjesta v. d. načelnice Infektivnog odjeljenja u novopazarskoj Opštoj bolnici.

lejla ceranic n1 696x469

{module Oglas 1 – 2020}

Ona kaže da joj razlog za smjenu nije rečen i da joj je poslije redovnog kolegijuma sa načelnicima drugih odjeljenja kurir uručio razrješenje bez ikakvog objašnjenja.

Kako je ispričala za N1 u  rješenju je pisalo da se razrješava funkcije v.d. načelnika i da rješenje stupa na snagu po uručenju. 

“Nije postojala nikakva rečenica obrazloženja. Ja nemam iskustva s tim, nisam nikad bila na funkciji, ali po riječima kolega koji imaju iskustva, direktor ima pravo da razriješi neke funkcije i nekom novom uruči rješenje o toj funkciji, a obično postoji obrazloženje, ali ja to nisam dobila od direktora”, navodi Ćeranić.  

Kako kaže, to što je uzela godišnji odmor ne može da bude razlog za smjenu, jer je odobrenje za odmor dobila usmeno od koordinatora Kovid centra Mirsada Đerleka. 

{module Oglas 0 – 2020}

“Kada mi je uručeno rješenje, ja sam se javila novoj načelnici i rekla da oldazim na odmor, na šta je ona reagovala i rekla da mora da obavijesti direktrora, kontaktirala ga je i on je rekao da niko ne može na odmor. Onda sam ja otišla do njega da bih razgovarala o svom odmoru, rekla sam da sam uplatila porodični omor, da smatram da je epidemiološka slika mnogo lakša, da je organizacija u bolnici lakša i da moje odsustvo neće dovesti do problema na infektivnom odjeljenju”, objasnila je doktorka Ćeranić.  

Navodi da kada prođete situaciju koju je prošla sa svojim kolektivom, kolegama, pacijentima i sugrađanima, a bili ste u timu s tim istim direktorom, očekujete da vam neko pruži ruku i kaže bili smo dobar tim, što bi bila satisfakcija.

“Ja imam neku drugu satisfakciju i ona je mnogo veća od pružanja ruke direktora. To je moja porodica, moj kolektiv, kolege koje su lavovsku borbu vodile protiv kovida u teškoj situaciji i najveću zaslugu imaju moji sugrađani, narod Sandžaka. 30. juna se digla revolucija u Novom Pazaru, izrazili su bunt i nezadovoljstvo i rekli ne, stop lažima i to su rekli državnom vrhu – ministru zdravlja i premijerki, upravi bolnice. Tad su počele da se dešavaju stvari drugačije i to je moja satisfakcija. Dok se dešavala revolucija mi smo se borili na odjeljenju, ja sam čula zvižduke i rekla sam nešto se dešava, moje kolege su rekle nek se dešava i treba”, ispričala je.  

{module Oglas 2 – 2020}

Doktorka Ćeranić kaže da je virus i dalje velika nepoznanica, kao i da vjeruje da će vakcina biti efikasna i pomoći u borbi protiv kovida. 

“Naučila sam da je virus nepredvidiv, izaziva oboljenja kod svih uzrasta i svako može da ima posljedice, a napada najslabiju tačku u organizmu”.

https://www.youtube.com/watch?v=CJPswUY9EDs

Izvor: N1

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker