Doktorka Slađana uzela godišnji odmor i dobrovoljno otišla u Novi Pazar

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Koronavirus i dalje besni i priprema nove juriše na ceo svet, pa oni koji su prvi na udaru, medicinski radnici, pod stalnim su rizikom.

doktorka sladjana

{module Oglas 1 – 2020}

Dok su neki ostali u svojim bolnicama radeći posao koji i inače rade, ima i onih koji se dobrovoljno prijavljuju i odlaze u žarišta, a dokaz za to je doktorka Slađana Petrović Ćika iz Kraljeva, 

U nadi da će da unese barem malo nade i vere među ljude u ovim sumornim vremenima, Slađanina ćerka Bogdana odlučila je da sa svojim pratiocima na društvenim mrežama podeli hrabar gest njene majke koja radi u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu.

Slađana, specijalista anesteziologije s reanimatologijom, odlučila je da se pridruži svojim kolegama u nemilosrdnoj borbi i ode u jedno od najvećih žarišta korona virusa u našoj zemlji – Novi Pazar.

Iako se već ranije dobrovoljno prijavljivala da ode tamo, to nije bilo moguće, pa je vođena Hipokratovom zakletvom, umesto strahom, uzela godišnji odmor i juče se pridružila pazarskim kolegama.

{module Oglas 0 – 2020}

„Ja ću svoj odmor da koristim kako želim“

– Zbog organizacije službe u kojoj već radi nije bilo mogućnosti da ode, a prijavljivala se i za Beograd i za Kragujevac i za Novi Pazar. Kada su se stekli uslovi, ona nije pozvana.

Onda je rešila da uzme godišnji odmor i sama na svoju ruku ode u pomoć našim, pre svega, prijateljima, a onda i kolegama.
 

Ona je još dok sam ja bila u osnovnoj školi dežurala po 48 sati preko vikenda u Novom Pazaru, jer su bili u deficitu s anesteziolozima i tada je ona, a i cela naša porodica stekla prijatelje za ceo život. Nije mogla da dozvoli da se bore sami.

Otišla je u pomoć svojim koleginicama iz Kraljeva dr Tatjani Petrović i dr Oliveri Šiljkovic koje su isto anesteziolozi – kaže za „Blic“ njena ćerka Bogdana Ćika, takođe, lekar.

Oni koji poznaju doktorku Slađanu znaju da reč „strah“ ne postoji u njenom rečniku, pa je, kako naš narod kaže, išla glavom tamo gde drugi ne bi mogli nogom, te ih nije iznenadio ovaj gest doktorke.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker