“DJECA GA STALNO TRAŽE, BILI VEZANI ZA NJEGA” – Očajna sestra mladića koji je preminuo nakon što su mu ljekari probušili crijeva: “Njega ništa ne može da vrati, ali mora se znati istina”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nizale su se povrede za povredom, greška za greškom lekara. Ali, dok ne dobijemo papire na uvid i ne saznamo rezultate obdukcije, nećemo imati precizne informacije. Marka niko ne može da nam vrati, ali istina mora da izađe na videlo.

Ovako za “Novosti”, u neverici govori sestra Marka Stojanovića (30) iz Svilajnca, koji je pet dana posle komplikacija nastalih prilikom kolonoskopije u Opštoj bolnici u Ćupriji, izgubio životnu bitku u petak, 28. oktobra.

Čak i kada su u četvrtak Markovoj porodici iz beogradskog Kliničkog centra gde je transportovan iz kragujevačkog KC u koji je prethodno dovezen iz ćuprijske medicinske ustanove, najpre javili da je upao u duboku komu, a potom i da je “moždano mrtav i da je na aparatima”, verovali su da će da se izvuče i nadali se do poslednjeg trenutka.

Markova porodica, kaže nam njegova sestra dok nas moli da joj ne pominjemo ime, proživljavala je šok za šokom. Naglašava i da neće odustati dok odgovorni ne budu kažnjeni.FOTO: DRUSTVENE MREZE

– Lekarima, koji su odgovorni za njegovu smrt, treba da bude oduzeta dozvola za rad, kako ne bi upropastili još neki život. Zatvor ne bi bio adekvatna kazna, jer bi po izlasku mogli da otvore privatne ordinacije i da nastave da rade. Koja bi to onda bila pravda.

Koliko je bilo sličnih slučajeva, dizala se prašina, ishod nije dobio nikakav epilog, a ti lekari i dalje rade. Nadamo se da će nova ministarka zdravlja nešto da preduzme. Čak i ako se utvrdi da je Marko bolovao od nečega, on nije umro od bolesti, već zbog greške lekara – priča, gotovo u dahu Markova sestra, dodajući da je njen brat živeo mirnim, porodičnim životom, da nije pio, niti pušio.

Markova majka Goca i otac Nebojša zdravstveno su, kaže naša sagovornica, veoma loše, jer ne mogu da se izbore sa prevelikim bolom. Nisu u stanju da bilo šta govore. Ali, angažovaće advokata.

– Posle kolonoskopije lekar je Markovom ocu, koji je bio u čekaonici, rekao da je došlo do malog problema i da ode na Hirurgiju. Hirug mu je rekao da je sve dobro uradio, a potom je Marko sanitetom prebačen u Kragujevac. Tamošnji lekari su ga tri puta reanimirali. Rekli su da su ga stabilizovali. Verovatno mu se stanje tokom noći pogoršalo, pa su ga izjutra hitno poslali za Beograd – kaže Markova sestra.

Iza Marka je ostalo dvoje dece, supruga Nikolina Antić, stariji, rođeni brat, majka, otac. Deca ga, kaže Markova sestra, neprestano traže jer su bili veoma vezani za njega, a oni “moraju da znaju zbog čega njihovog oca više nema”.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić najavila je u subotu da će inspekcija Ministarstva od danas biti u Opštoj bolnici u Ćupriji, nakon koje će biti urađena spoljašnja provera kvaliteta lečenja.

Tvrdnju Markove supruge Nikoline Antić koja od trenutka kada je saznala za smrt supruga u bolu ne nalazi snagu da novinarima bilo šta kaže, da je Marko na vratu imao tri otekline, potvrdila je i njegova sestra.

– Na vratu jeste imao neku povredu, vrat mu je oticao i možda je to bio problem što mu kiseonik nije stizao do mozga. Ali niko nam nije objasnio kako su one nastale. Sve ćemo saznati kada budemo uzeli dokumentaciju – kaže Markova sestra.

(Blic)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker