Direktor muzeja u Novom Pazaru tvrdi: Nisam izbacio Ras i Nemanjiće

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Direktor muzeja “Ras” ističe da je sajt muzeja na srpskom jeziku i na latinici, a ne na bosanskom

05 nisam izbacio 620x0

{module Oglas 1 – 2020}

Kako pišu beogradski mediji, prilično unemirenje izazvala je ovih dana informacija na društvenim mrežama da su iz novopazarskog muzeja “Ras” izbačeni svi srpski spomenici, da u stalnoj postavci više nema eksponata o Rasu i Nemanjićima, kao i da je sajt muzeja sa ćirilice prebačen na latinicu i bosanski jezik. Direktor muzeja “Ras” Fuad Baćićanin (na slici) tvrdi da ništa od ovoga nije tačno, u šta može da se uveri svaki posetilac.

– Stalna postavka u muzeju “Ras” urađena je 2008. godine i do danas ništa nije menjano, nijedan eksponat nije izbačen, ali je nekoliko novih pridodato, uglavnom je reč o eksponatima pronađenim tokom arheoloških iskopavanja. Dvorište muzeja je uredila još pokojna Dragica Premović, bivša direktorka ove ustanove. Svi spomenici koje je izložila u dvorištu i sada su na svom mestu, niko ništa nije pomerao i dirao, ništa iz postavke Starog Rasa i Nemanjića nije taknuto, samo je pridodato desetak novih eksponata – ističe Baćićanin.

{module Oglas 0 – 2020}

Direktor muzeja “Ras” ističe da je sajt muzeja na srpskom jeziku i na latinici, a ne na bosanskom.

– Malo nas je i nemamo ljude koji bi radili samo naš sajt i prevodili tekstove koje objavljujemo. Zato smo se dogovorili da se tekstovi objavljuju onako kako su ih autori napisali, ako autor piše na bosanskom i latinicom tako ga i objavljujemo, ako autor piše srpskim jezikom i ćirilicom takođe tako objavljujemo – naglašava Baćićanin.

Sve čime muzej “Ras” raspolaže nalazi se i u virtuelnom muzeju, pa posetioci i preko interneta mogu da se uvere da je sve na svom mestu. Direktor Baćićanim dodaje da je oko 80 odsto eksponata iz srpske istorije i kulture.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.