Direktor Doma zdravlja u Prijepolju Zoran Drobnjak kriv za mobing i zlostavljanje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ovih dana Dom zdravlja u Prijepolju potresa priča vezana za mobing direktora te zdravstvene ustanove nad nekoliko medicinskih sestara, a prije svega nad medicinskom sestrom Slavojkom Planić, piše agencija Sana

drobnja

{module Oglas 1 – 2020}

Naime, presudom Apelacionog suda u Kragujevcu direktor Doma zdravlja u Prijepolju Zoran Drobnjak kriv je za mobing i zlostavljanje na radu spomenute medicinske sestre. Cijela priča dugo vremena krila se pod tepih, a za našu televiziju odlučio je da progovori ugledni hirurg iz Prijepolja i bivši načelnik spomenutog odjeljenja Zulkefil Bato Sadović.

Sve počinje od dana kada Drobnjak stupa na funkciju i smjenjuje osam glavnih sestara bez ikakvog objašnjenja niti razloga. Pozadina je, smatraju, politička. Postavlja se pitanje, ističe Sadović, da li neko ko je pravosnažno osuđen za mobing može biti na čelu ustanove kao direktor?

{module Oglas 0 – 2020}

Svih osam medicinskih sestara presudom suda su vraćene na posao, a onda, navodi Sadović, direktor Drobnjak traži od njega da tada kao načelnik hiruškog odjeljenja podnese zahtjev da se glavna sestra Slavojka Planić smijeni. Pošto je Sadović odbio da to uradi, Drobnjak ga smjenjuje, a na njegovo mjesto postavlja drugog čovjeka koji je postupio po njegovim direktivama.

Očekuje se hitan odgovor nadležnog ministarstva, ističe Sadović, jer ne može na čelu tako važne ustanove sjedeti čovjek pravosnažno osuđen za mobing.

(Agencija Sana)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker