Ðerlek: Oštra reakcija Ministarstva na odluku o ukidanju vanrednog stanja u Novom Pazaru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

“U dopisu je stajalo da treba da budu vrlo oprezni i da pripreme zdravstveni sistem za eventualnu pojavu velikog broja ljudi. Ni sam Zavod za javno zdravlje, a ni Ministarstvo zdravlja nema siguran podatak koliko je pacijenata zaraženo u Novom Pazaru s obzirom da je na takvom mestu da ima dosta migracija i može se očekivati da se iz komforne situacije lako pređe u ozbiljnu”

ztjrujkzujtz

Tanjug

{module Oglas 1 – 2020}

Ministarstvo zdravlja Srbije ne podržava odluku o ukidanju vanrednog stanja u Novom Pazaru, kao ni ministar Zlatibor Lončar lično, i poziva gradski štab da još jednom preispita tu odluku, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva zdravjla Mirsad Djerlek.

On je za Tanjug rekao da će u suprotnom sva odgovornost ako dođe do širenja epidemije korona virusa biti na štabu.

Djerlek je rekao da je Ministarstvo zdravlja oštro reagovalo jer Gradski štab u Novom Pazaru nije uvažio apel od 6. oktobra koji je poslat svim institucijama koje učestvuju u borbi protiv kovida-19 – Domu zdravlja, Zavodu za javno zdravlje, Opštoj bolnici i Gradskom štabu.

“U dopisu je stajalo da treba da budu vrlo oprezni i da pripreme zdravstveni sistem za eventualnu pojavu velikog broja ljudi. Ni sam Zavod za javno zdravlje, a ni Ministarstvo zdravlja nema siguran podatak koliko je pacijenata zaraženo u Novom Pazaru s obzirom da je na takvom mestu da ima dosta migracija i može se očekivati da se iz komforne situacije lako pređe u ozbiljnu”, rekao je Djerlek.

{module Oglas 0 – 2020}

Situacija je sada, prema njegovim rečima, solidna, ali je i dalje nestabilna jer je virus prisutan i ponekad statistički podaci mogu da zavaraju.

“Mi dnevno imamo dva-tri hospitalizovana pacijenta, ali ako uzmemo broj testiranih i broj pozivitnih i primenimo koeficijent, videćemo da se kreće tri do četiri odsto, što može da bude zabrinjavajuće. Ima i pacijenata koji se leče u kućnim uslovima”, upozorio je Djerlek.

Ističe da ukidanje vanredne situacije može da bude “vetar u leđa” nedisciplinovanim građanima koji se slabo pridržavaju mera i koji smatraju da je više od polovine Novopazaraca prokuženo i da imaju antitela, što je opasna dezinformacija i može kobno da se odrazi po zdravlje stanovništva.

Pirmećeno je, dodao je Djerlek, da građani u Novom Pazaru ne nose maske u javnim ustanovama i zbog toga je Ministarstvo zdravlja veoma zabrinuto. (Tanjug)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.