Đerlek: U Novom Pazaru može se ponoviti situacija iz juna i jula

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas za TV Pink da je u protekla 24 sata bilo dosta prijema u beogradske bolnice, 22 pacijenta u KBC Bežanijska Kosa i 78 na Zvezdari.

ZHJUTUTZ

{module Oglas 1 – 2020}

Infektivna klinika skoro da više nema mesta, KBC Dragiša Mišović i KBC Zemun se kompletno vraćaju u kovid sistem jer su kapaciteti skoro popunjeni, rekao je Đerlek.

Privremena kovid bolnica u Areni se puni “velikom brzinom”, upozorio je Đerlek i istakao kako se čine nadljudski napori da se napravi preraspodela kako bi se u prestonici dobilo neko mesto više.

“Moramo izdržati do 1. decembra, kada otvaramo kovid bolnicu. Dotad ne smemo da dođemo u situaciju da nemamo mesta za pacijente u Beogradu”, naglasio je Đerlek.

Na pitanje o situaciji u Novom Pazaru, Đerlek je rekao da je “ozbiljna” i da se, ako ne bude poštovanja epidemioloških mera, može ponoviti jun i jul mesec.

{module Oglas 0 – 2020}

Đerlek kaže da ne razume ponašanje svojih sugrađana u Novom Pazaru koji su se okupili u velikom broju na otvaranju prodavnice kompanije “Lidl” u tom gradu.

“Pored onoga što nam se desilo u junu i julu, kada je Novi Pazar bio najveće žarište u Srbiji, nemam komentar na onakvo ponašanje ljudi. Upravo ta neodgovornost može da nas košta i sada”, rekao je Đerlek za TV Pink.

On je naglasio da je trenutna situacija u Novom Pazaru vrlo ozbiljna i ukoliko se ne preduzmu hitne mere može da se ponovi situacija iz juna i jula meseca.

“Povećan je broj prvih pregleda u ambulantama za 50 odsto. Broj pozitivnih pacijenata je u poslednjih sedam dana 100 odsto veći nego u poslednjih 20 dana. Ako bi to uporedili sa septembrom to je šest puta veći broj”, istakao je on.

Važno je, kako kaže, da se brzo reagujemo i već se preuzimaju koraci. Opšta bolnica je spremna da primi 350 pacijenata. Sutra počinje da radi i privremena bolnica u Novopazarskoj banji sa 100 mesta, a u dogovoru sa Vojskom Srbije biće otvorena i druga privremena bolnica u Sportskoj hali koja će moći da primi 130 pacijenata.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker