Đerlek – Raška je novo žarište

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

DRŽAVNI sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek rekao je da je epidemijska situacija dosta teška, te da će i u narednim danima nastaviti da se obaraju crni rekordi.

tzjtzjzt

Tanjug

{module Oglas 1 – 2020}

On je rekao je da je na infektivnom odeljenju novopazarske bolnice trenutno 27 pacijenata, od kojih je sedmoro iz Novog Pazara, troje iz Tutina i 17 iz Raške.

Prema njegovim rečima, Raška je novo žarište zbog broja zaraženih u odnosu na broj stanovnika. Ipak, kaže, situacija je stabilna.

Đerlek je kazao da je za nama teška noć, ali da su zdravstveni radnici uspeli da zbrinu sve pacijente koji su se javili tokom noći.

– Epidemija iz dana u dan obara crne rekorde, možemo to očekivati i u narednim danima – naveo je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dodajući da situaciju ilustruje i primer Instituta za reumatologiju koji je ostao bez ijednog praznog kreveta nekoliko sati po ulasku u kovid sistem.

{module Oglas 0 – 2020}

Bolnice se, kaže, ubrzano popunjavaju a od danas su u kovid sistemu i banja Selters u Mladenovcu i banja Koviljača.

Naglašava da državi treba pomoć svih građana kako bismo izdržali do 1. decembra, kada se otvara bolnica u Batajnici, kapaciteta oko 1.000 pacijenata, što će rasteretiti sistem. 

Đerlek je rekao da postoji dosta dezinformacija “koje su izuzetno loše po ceo sistem” te dodao da samo oni koji su bili u bolnici razumeju šta je korona.

Apelovao je na građane da poštuju osnovne mere zaštite kako bi se situacija što pre prevazišla.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja rekao je da je izmena zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti omogućila pojačanu kontrolu sprovođenja epidemioloških mera.

Dosadašnja kontrola pokazala je da “solidna grupa ljudi poštuje epidemijske mere”.

(RTS)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker