Đerlek – Primaćemo i pacijente iz Sjenice, jer je u Užicu teško stanje

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek izjavio je danas da je u poslednjih 24 sata preminulo još pet osoba, a da se na lečenju u toj zdravstvenoj ustanovi nalazi 205 kovid pozitivnih pacijenata.

DSFGR4234231

{module Oglas 1 – 2020}

Tri preminule osobe su iz Novog Pazara, a dve iz Tutina. Đerlek kaže da ne zna da li je prošlog dana neko iz ova dva grada preminuo u Kliničkom centru u Kragujevcu ili KBC Bežanijska kosa.

– U protekla 24 sata na bolničko lečenje smešten je 31 pacijent, upola manje nego juče, pa sada imamo 205 kovid pacijenata. Na respiratoru je jedna osoba. U tercijarne ustanove transportovali smo pet osoba – kaže Đerlek.

Stiže 10 respiratora

On je najavio da će u Novi Pazar tokom dana stići još 10 respiratora tako da će Opšta bolnica sada raspolagati sa 28 tih aparata, kao i da će pored Internističkog bloka biti formirana vojna bolnica.

– Od danas postajemo regionalna kovid bolnica i primaćemo i pacijente iz Sjenice, jer je u Užicu teško stanje. To je težak zadatak, nemamo dovoljno kadrova, zdravstveni radnici su preumorni, ali me je obradovala informacija da će biti formirana vojna bolnica sa 150 kreveta, 15 vojnih lekara, infektologa i pulmuloga i 25 tehničara, sa njihovom opremom – poručio je Đerlek.

On je dodao da je situacija pod kontrolom, da Opšta bolnica ima dovoljno opreme, ali da su donacije dobro došle.

{module Oglas 0 – 2020}

Imali smo jednu doktorku…

– Imali smo problem na Infektivnom odeljenju, gde je radila samo jedna doktorka, pa su se stvarale gužve, ljudi su čekali po nekoliko sati. Postavićemo dva šatora u kojima će biti ambulante sa po tri lekara. Oni će brzo vršiti trijažu, one koji zahtevaju bolničko lečenje će upućivati na odeljenja, a one sa lakšim simptomima kući – objasnio je Đerlek.

Opšta bolnica angažovala je devet nezaposlenih lekara i 17 sestara koji će nadoknaditi nedostatak zdravstvenih radnika koji su na bolovanju.

Ulaz u crvenu zonu od danas će biti zabranjen, a biće otvoren kol centar (020/314-722) za informacije o stanju obolelih. (Blic)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker