Đerlek: Nismo mirni dok se ne pronađe vakcina

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

EOGRAD – Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je danas da ne možemo biti sigurni da smo završili sa koronom dok se ne pronađe vakcina, kao i da je jedini metod da se spreči širenje virusa pridržavanje mera.

mirsad djerlek 5 696x469

{module Oglas 1 – 2020}

On je rekao za tv Pink da širenje treba usporiti, kao i da se korišćenje krvne plazme pokazalo kao uspešan način za lečenje pacijenata.

“Uvek se pripremamo za najgori scenario, ne smemo dozvoliti da nam se zdravstveni sistem toliko optereti da bude na ivici pucanja. Ovo je najozbiljnija epidemija u poslednjih 100 godina, nema opuštanja iako je zatišje, jer korona može biti nepredvidljiva”, rekao je Đerlek.

{module Oglas 0 – 2020}

Govoreći o meri nadzora za one koji dolaze iz inostranstva, Đerlek je rekao da će ona ostati i tokom predstojećih praznika – slava, Nove Godine, Božića i upozorio da se sa hladnijim vremenom usmeravamo na zatvorene prostore koji su, kaže, najopasnija mesta za širenje virusa.

“Ne kažem da ne treba da proslavljamo, ali i mala greška može da nas vrati u ozbiljno stanje. Proslave treba da nastavimo, ali u manjem broju. Zaboravite na slave i svadbe u obimu kakav je bio”, rekao je on.

Kako je dodao, mere nisu donete da bi se neko kažnjavao.

“Ali, ako neko bude toliko drzak da ih se ne pridržava biće kažnjen jer urušava ceo sistem i zaraziće nekog ko je mnogo bitan u porodici”, rekao je on.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker