ĐERLEK NAJAVIO NOVE MJERE: Raste broj zaraženih, a liječenje je veoma skupo

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Državni sekretar ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek najavio je danas tokom gostovanja na RTS-u u “BG hronici” da će nove mere u borbi protiv koronavirusa biti donete do petka.

“Svaki dan pratimo kao i svi vi i vidimo povećanje brojeva, pre svega broj novoobolelih i to direktno utiče na broj hospitalizovanih, danas smo već na 3.760, broj na respiratorima se drži oko 150, to su brojke koje zabrinjavaju. Mislim da će čak i četvrtak i petak biti brojke koje će biti, ako ne na ovom nivou, onda više. Ne bismo želeli da se ponovi neki scenario da nam se otme ova epidemija iz kontrole”, rekao je Đerlek.

On je takođe naveo da je lečenje obolelih skupo, ali da borna za živote na prvom mestu, ali da sve mora da se uskladi i sa ekonomskom borbom.

“Ono što se vaga, a to od početka radimo, to je borba za zdravlje i živote naših građana, da se uskladi sa ekonomskom borbom. Ali, borba za život je pre svega broj jedan. Ali nam za to da ulažemo ovolika sredstva treba novac i obezbediti ovo sve”, rekao je Đerlek. Možda je neumesno, ali preterano je skupo lečenje obolelih”, kazao je on.

Na pitanje zašto nisu zatvoreni planinski centri Đerlek je istakao da život u Srbiji ne može da stane, ali kako kaže, nada se da će do petka biti doneto najbolje rešenje po pitanju mera protiv pandemije.

“Život u Srbiji ne može da stane, ne može da stane ekonomija. Od početka državni vrh vodi jednu borbu protiv kovida-19 i dosad smo uspevali da rešimo mnoge teške zadatke. Nadam se da će se do petka doneti najbolje rešenje za ovu zemlju, i za naše pacijente i za našu ekonomiju i mi nećemo odustati od principa da epidemiolozi vode ovu epidemiju, moramo da slušamo naše epidemiologe”, rekao je Đerlek.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker