Đerlek: Danas je samo 16 hospitalizovano, nema pacijenata na respiratoru, ali novi talas može biti u SEPTEMBRU

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Pre dva meseca počelo je povećanje broja obolelih od korona virusa u Novom Pazaru, a koordinator kovid bolnica u tom gradu Mirsad Đerlek izjavio je da su prošla dva teška meseca lavovske borbe svih zdravstvenih radnika.

ghtrutr5tru45

{module Oglas 1 – 2020}

Đerlek je za RTS podsetio da je 21 dan u bolnici bilo 400 pacijenata i istakao da je danas 16 hospitalizovanih, da nijedan pacijent nije na respiratoru i da nema preminulih.

– Na pola koraka smo do uspeha, uspeli smo da pobedimo jer smo pokazali jedinstvo na svim nivoima – rekao je Đerlek.

On je ukazao da iskustvo ipak uči da treba biti obavezan non stop i da sve zavisi od građana.

– Novi talas može biti i u septembru, ali mi smo spremni za najgori scenario ako se bude pojavio – naglasio je Đerlek.

On je rekao da je pedijatrija u novopazarskoj bolnici već počela da radi i izrazio nadu da će cela bolnica u narednih desetak dana izaći iz kovid sistema.

Novi Pazar je u proteklom periodu bio jedno od najvećih žarišta korona virusa. Naime, krajem juna, usled naglog i neočekivanog priliva pacijenata došlo je do preopterećenosti kapaciteta Opšte bolnice Novi Pazar. Takođe, oboleo je i jedan broj lekara, pa je zdravstveni sistem doveden do ivice pucanja.

{module Oglas 0 – 2020}

Početkom jula, doneta je odluka o formiranju privremene poljske bolnice za prihvatanje i lečenje kovid pacijenata i nakon dve nedelje videli su se rezultati. Kako je Đerlek rekao, u najtežem momentu ovog pika, 8. jula bilo je 389 hospitalizovanih pacijenata, a danas je taj broj višestruko manji.

Direktor Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović izjavio je da će v. d. načelnica Infektivnog odeljenja u toj bolnici Lejla Ćeranić do daljeg ostati na toj funkciji.

Ćeranićeva, koja je 5. avgusta smenjena sa dužnosti rešenjem koje joj je uručio bolnički portir, bila je dva meseca jedini infektolog na odeljenju, a zbog odluke da bude smenjena sa dužnosti, organizovani su i protesti sa zahtevom da se Mahmutović smeni.

Mahmutović je naveo da će doktorka Ćeranić ostati na svojoj funkciji, zbog kako kaže “velikih zasluga”, prenosi B92.

Ćeranićeva je za “TV Prva” rekla da je tokom jeka epidemije gledala strašne prizore u bolnici i da se nerado seća “tih nemoćnih ljudi kojima je samo potreban kiseonik, koji su izmenjene boje kože, malaksali, umorni i bez snage”.

Navela je i da je situacija sada bolja. (Blic)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker